tisdag 14 maj 2019

Verklighetens sanning


Saxat ur Expressen;



”Det är hög tid att politikerna i Rosenbad och på Helgeandsholmen lyssnar på kommunernas rop på



hjälp. Det finns ett stötande glapp mellan den bekymmerslöshet som präglar mycket av rikspolitiken



och den verklighet som många kommuner befinner sig i.



I Stockholm snickrar fyra partier ihop ett 73-punktsprogram med familjevecka, utbildningsår och mer generösa villkor i migrationspolitiken, som om de befann sig i ett parallellt universum. Två andra partier skriver ihop en budget på en servettskiss med stora återverkningar på ekonomin för utsatta kommuner.”

Ovanstående en del av en större artikel som pekar på utmaningar, liksom på politiska hägringar! Och visar att verkligheten uppenbarligen kan vara nedtecknat i en kvällstidning.

Slagsmålet handlar istället för närvarande om att få till en ansenlig hög med sedlar för upprustning av försvaret. Samma fiende som i lumpen 1969 – kommer från öst.

Andra fiender. Tre pastorer från rikskända Knutby. Knutbys Filadelfia församling gör sig åter påmint. Fysisk och psykisk misshandel, sexuella övergrepp. Åtal som väntas lämnas in i morgon. Efter redan femton år av förfall.

Goda medarbetare. Uppenbar glad efter morgonens korta möte. Tillsammans med dem så går det landa fler intressanta etableringar. Nu med ett prospekt i fokus. Och går parallellt efter några fler konkreta. Personliga kontakter och förtroende går det aldrig förakta. Och slår med hästlängder alla former av opersonliga utredningar. Skillnad mellan förvalta och agera.

Imponerad under eftermiddagen. Utvecklat sin marknad med 65% under en två årsperiod. Fortsatt hög svansföring. Och ett stort samlat gäng som alla är besjälade av att bidraga. Idag Sveriges nionde största skiddestination. Ambitionerna vet inga gränser. Ni är fantastiska – Kungsberget.

Problem med idrottande. Dramatiska minskningar hos dagens ungdomar. Statistiken ljuger inte. Enda som verkligen uppskattar detta. Våra äppelträd. Inga barn som längre klarar av att klättra i träd, inga barn som längre äter frukt, inga barn som orkar springa ifrån den uppretade gubben. Första generationen som avlider i yngre ålder än sina föräldrar. Och fortfarande finns det ledande personer som anser att utemiljön saknar betydelse! Skrämmande.

Viktigt var du växer upp. Att du väljer rätt föräldrar, rätt kompisar, rätt bostadsort. Även om åldersklockan tickar iväg så känns det oerhört positivt att få bidra i egna ortens närmiljö. Spontanidrott, attraktivitet, miljö, skola, möjligheter, gemenskap, träning, stolthet – det är mycket som byggs upp under Martins säkra hand. Generationer emellan. Blir stolt och rörd.   

Tänk om – tänk om det kunde vara ett rykte som innehåller sanning. Johan Larsson från Buffalo till Brynäs Hockey. Skulle vara årets hit.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar