tisdag 28 maj 2019

Pang, men inte en bumerang


Skillnad på olika. Precis som det alltid är. Står att läsa; gasbuss exploderar i Malmö. Bilderna avslöjar de kraftiga lågorna som slår ut och smular ned stålskelettet till något förvridet. Borde stå; biogasdriven buss exploderar. Kanske också att myndigheterna markerar dessa bussar rejält så alla som åker med dem vet riskerna för vad som ska kunna inträffa. En utdöende teknik inom drivmedelssektorn, men entusiaster i Sverige arbetar febrilt för att få in det som drivmedel på bussar och personbilar. Medan fordonsindustrin mycket klart deklarerat vilken framtid de ser för just det bränslet.

Har haft klart för mig att vi ska nyttja bästa möjliga teknik som står till buds. När det handlar om energieffektivitet, trygghet, nollutsläpp. Det vill säga inga utsläpp av koldioxid, kväve eller cancerogena NoX partiklar. Men finns mycket tydligt de som väljer gå i annat spår. Och ändå markerar sig som miljövänner! Märkligheter a la enormt.

Intressant morgon på Näringslivsfrukosten. Den s k Morgonsoffan. Den sista för våren, nu vankas sommaruppehåll innan det drar igång igen. Intressant företeelse med inslag som märks. Men också möjligheten träffa speciella personligheter. De som vågar och kan ge av sig själva. Kontakter och öppenhet parat med förtroende. Alltid i stort sett avgörande.

Liksom det är med frågor runt etableringar. Kontakter, förtroenden. Aldrig skicka-vidare-mentalitet. Utan naturligtvis en uppskattning att den som man vänder sig till är med på hela resan. Uppenbart inte helt accepterat när det finns de som tror på en form av etablerings stafett pinne. Obegripligt.

Hann vara med på Sams föredragning. Så stort avgörande för kommande etableringar. Inkluderar uppenbart också Ockelbo. En nyhet för mig men glädjande. Här kan det komma utvecklas ett kluster som inte alls kan skådas någon annanstans i Europa! För oss alla att nu förädla och se till att saker och ting gödslas. Med insikt för de många vilken betydelse det här kan komma att få. Alla som ambassadörer, så blir kraften monumental.

Hann med ta del av medias rapport. De som bespetsat sig på blodsmak, avrättning. Men inte nådde ända fram i ivern att korsfästa en minister. Vässer pennan och anklagar ett parti för att ha räddat henne. Uppenbart helt ointresserade av bakgrunden. Stolt tillhöra det parti som agerar rakryggat och inte tillåter populism tränga ut vett och sans.

Tufft beslut kring budgetramar. Att presentera det som möjliggör det hela gå ihop. Kanske alla förstår. För någon debatt, eller inlägg, kom inte alls.

Hemma hos. Inte alls tränga sig på. Utan väntad. Och så mycket av värme hos alla som fanns där. En kvällsvigsel som jag riktigt växte av själv. De allra flesta från Bagdad. Så härliga människor som det var svårt sluta krama. Stannade på en tårtbit och speciell kaka. Vänskapen såddes och växte väldigt fort.

Ut i regnet igen. Och telefonmötet kring infrastrukturfrågor på nationell nivå. Alltid spännande ämne. Och alltid intresserad veta hur de drivs såväl lokalt som regionalt. På något sätt. Långt möte som föranleder efterföljande anteckningar plus kompletterande frågeställningar. Men en annan dag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar