söndag 12 maj 2019

Många små, tillsammans mycket


En dag, många små inslag men tillsammans så fyllde de hela söndagen. Behövs liksom inte en planering. För att få dagen att avlöpa. Och den spännande veckan att närma sig.

Äntligen den där varma morgonen som vänligt tillät mig och min frukost att omfamnas utomhus. Ändå var det enbart jag själv som tillät mig klädas i kortbyxor.

Ganska länge sedan promenad ut på Åshuvudet. Så himla fint det utvecklat sig sedan man röjt, gallrat och avverkat. Gjort det på ett professionellt sätt. Trädens makt i den vackra naturen som på ömse sidor nu lät Storsjöns vatten speglas in i de allra vackraste naturbilderna. Bilder som från en saga.

Förmiddagen var en utflykt för Anna-Greta, Emil och Olle. Orientering i Trekanten. Den så kallade Allemansluffens banor låg kvar. Och hade så gjort veckan lång – medan killarna varit i Turkiet. Minnena från Side.

Egen utflykt. Hämta hästskit i Hyttmarken. Bra ha på plats när det blir dags för plantering. Så nu ligger saker och ting laddade och väntar på att brukas för en prunkande sommarsäsong.

Hann med att ladda gravarna med växtnäringen och även fylla på med ny jord. Och grävde givetvis om så att det även här är laddat för en kommande plantering. Lite överraskad. Antal grav fortfarande utrustade med gravljus sedan i vintras. Apropå skötsel. Andra församlingar har regelverk när det ska vara bortplockat. Annars gör kyrkan det själv. Men här – icke!

Träningspass med Kalle och Olle nere på fotbollsplanen. Båda utrustade med nya fotbollsskor. Och ambitionen att göra sina första rejäla träningspass med jämngamla på tisdag. Stödjer dem gärna att komma igång. Om de vill ha det stödet. Hämtade dit mamma också så hon fick se dem i aktion. Berättade också för personalen när vi kom tillbaka; ”De var inte så dåliga att skjuta”. Så upplevelsen fastnade ordentligt. Liksom att hon också kom med kommentaren; ”Jag hade hoppats få ha henne nära mig en hel timme”. Och då handlade det om Ilse.

Minnena hon hade med sig var också kramen från Brita. Brita som mamma verkligen uppskattar varje möte med. Och som idag biträdde Elin med en hel del planteringar. Även det där körsbärsträdet som just Ilse fick på sin ettårsdag. Nu nere i jorden för att få skjuta kraft.

Hålla kontakterna med den egna gruppen. Några dagordningar som borde på något sätt intressera. Klart jag hoppas på återkoppling. Visar inte minst om det finns engagemang. Det som alltid behövs för att urholka stenen. För att komma någonstans.

Hockey VM – har det börjat? Overkligt att ha ett VM där motståndet heter Italien. Handlar ju om A gruppen i en idrott som anses stor. Nu devalverar man sig själv. Det får vina vilka högervindar som helt i Italia, men i dagens match var det verkligen vindstilla.

Mästarnas Mästare. Grattis Anders Södergren. Också lokalpatriot. Han är ju från Söderhamn så bara det betydde ju att det var givet var tummarnas tryck hade för önskevinnare. Tvåa blev Carro Klüft. Numera även hon hälsing. Med adressen bokförd till Järvsö. Mästarnas Mästares final, rena rama Hälsinge derbyt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar