fredag 3 maj 2019

Vankas Fridag


Ja se det snöar, ja se det snöar. Märkligt låta den sången klinga fram så där vid 19 tiden ikväll. Trots allt är det ju den 3 maj och våren skulle nästa gått över till sommaren. Karg kväll meddelar att sommaren är på väg – någon gång. Och att någon gång faktiskt inte är nu.

Minst lika märkligt. Arbeta med regional utveckling och inte tillåtas ha kontakt med den och den. Instruktioner von oben. Men utmanar ju inte kring ledarskap, knappast heller till delaktighet. Samtidigt föga överraskad. Ledarskap är inget som det går förvärva, när det helt saknas.

Kall morgon. Men det visste ju Sixten också. Så i natt sov han inomhus. Övergav sitt jaktområde. I varje fall för en natt. Lika underbar i alla fall, den mysiga katten. Inte ens på gång när jag lämnade efter frukost.  

Gott möta ett glatt gäng. Uppenbart hade de det gott även efter att jag lämnade kvällen före. Efter god mat men före underhållningen. Som jag insåg var väldigt professionell. Men jag måste ju faktiskt hem och göra klart. Så det blev inte nattvakt för egen del. Underbart att få många fjärran gäster uppskattade såväl vistelsen som innehållet på Högbo dagarna. Profilbyggande lokal, regionalt, nationellt och internationellt.

Vårgårda Bostäder. Exemplet på att bygga hållbart. Vara självförsörjande på energi. Borde följas av flera. Om nu lönsamhet och klimat ska få gå hand i hand.

Bygga personligt nätverk. Visa intresse. Sälja den egna upplevelsen. Det som skapar intresse och etablering. Tacksam med sådana professionella tjänstemän som agerar som ambassadörer. Eftermiddagens möte gör mig mycket hoppfull. Samma uppbackning så kommer vi landa även denna etablering. For sure.

Hittade även personen för fortsatt utveckling av revolutionerande vattenrening. Alla chanser bli en stor succé. Och då ska givetvis företaget få fortsätta byggas just härifrån. Även nu; personliga kontakter. Det som är avgörande. Inkluderande förtroende och respekt för kunskap och engagemang.

Skulle satsa på kvällens tabata. Verkligen försöka hinna hem. Men beskedet före – för få anmälda, inställdes. Jag som skulle behövt den ganska tuffa träningen. Fick knuffa ambitionerna framåt – minst en dag ytterligare.   

Lite förhoppning. Få hem Nils-Olov o Simone. Fast nu skjutit till morgondagen. Kanske äger rum då istället. Let´s dance ikväll, i morgon Let´s see.

Lite svårt tänka sig det. Vuxna som skriver sig hos sina föräldrar. Innovationstankar kan ju vara väldigt värdefulla. Och det är väl det som fåt vuxna riksdagsledamöter till att mantalsskriva sig hos sina än mer vuxna föräldrar. Något oturligt så blir det ju även ekonomisk utdelning på detta.

Tuff start på säsongen. Verkar inte alls vara ett år för gulblå färgsättning. Känns inte så tufft i varje fall. Mest helt okänt att läsa laguppställning. Fast det är ju självförvållat – detta att läsa hur laget såg ut. Just nu seglar laget på väldigt låg nivå.

Signal från Dan. Klockan 9 söndag förmiddag. På med 89,9 MHz och programmet ska rulla igång. Som alltid – svårt acceptera den egna rösten. Med säkerhet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar