fredag 17 maj 2019

Tiderna att agera


Intet är som väntans tider –målen kommer vart det lider. Men kan i dagar som dessa göras om enligt – inget är som väntanstider, operationen kommer vart det lider. Fortfarande gäller någon gång nästa vecka. Lika bra att vänta med att hetsa upp sig till dess. Inte bli orolig till dess. Samtidigt som jag inte ens gillar en enstaka spruta. Får arbeta med psyket och lita på professionen. Och det andra praktiska, skjuts in och hem

Idag mycket trevligt gäng. Där i Borlänge. Aldrig förut varit på Domnarvsgården. Däremot då och då med styrelsen för Intresseföreningen Bergslaget. Nu till och med årsmötet. Galant avklarat men också spetsat med intressanta föreläsare. Tydlig inriktning mot stålindustrin i sin omvandling. Mot infrastrukturfrågor – men också mot äldre speciella platser. Känns rakt igenom som handen i handsken. Finns alla möjligheter vara med och göra skillnad. Om nu bara mandaten finns där på riktigt.

Välkommen åter till Alma. Föräldraledigheten avslutad och åter med sin stora kompetens betyder hon mycket för organisationen. Medan Janne för klubban med ackuratess. Precis som en slipsten ska dras. Bra också när han landar som gäst hos oss med sina närmaste personer i kommunen. Vi har verkligen myckna frågor som förenar.  

Åker jag av vid Kupolen. Ja säger Johanna och därmed blir det en gigantisk omväg. Hamnar i Ludvika fast målet är Gysinge. Får trösta mig med att ha sett många andra omgivningar som jag missat om jag tagit den rätta vägen. Hann med andra samtal istället. Så där finns alltid något positivt.

Gysinge, enormt vackert för den som inte varit hit. Men också för den som varit på platsen. Vatten, magi och historia i skön paketering. Och alla dessa möjligheter om alla drar åt samma håll. Så som vi ska ha.

Kyrkans lunch/lunch möte. Sen ankomst, fast de hade jag ju redan anmält. Nyfikna blickar. Lever han fortfarande. Hann med 15 minuters promenad. Bättre än noll, men alldeles för lite. God middag verkligen. Och en kortare samvaro innan rummet kallade. Trångt, men det handlar ju bara om en natt.

Några inlägg på mailen. Kunde besvara dem direkt med full ärlighet. Bäst så. Livet är för kort för bluffstopp. Utmanar åter med tydligt budskap; syna korten. Decks of cards.

Hemma hade säkerligen varit en fotbollskväll. Enkelt ta in resultatet över datorn. Vinst kändes gott och välbehövligt.

Lugn afton. Säkert annorlunda på Karl Johann. Än vad som sägs – norrmän övertrumfar ständigt varandra i firandets konst. Syttende maj. Speciellt datum för jollrande norrbaggar. Och språket går det ju alltid att dubba.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar