måndag 6 maj 2019

Möjligheternas dagar


What a wonderful world. Så känns det när utmaningarna ständigt travas och varje dag erbjuder nya möjligheter. Känns inte alls som slutet på något, utan början på förtroende. Allt mer av bördig jord att växa från. Göra varandra bättre, jobba med olikheter som förenas i lag, i team.

Det brydsamma är möjligen att dygnet bara har maximalt 25 timmar. Gäller fylla dem med meningsfullt innehåll. Idag igen – fantastisk dag. Den som verkligen vill vara där det händer är det bara säga till; Välkommen.

Finns så mycket som talar för det här bältet. Geografiskt läge, industriell tradition, grön energi, internationellt attraktiv, internationell flygplats, Östersjöns klart största containerhamn, bältet för starkaste svenska exportindustrin, en stark pusselbit i Mälardals området. Och antal tjänstemän som knappast finns i sitt like någon annanstans! Som ger insikten att när ingen annan arbetar aktivt för regional utveckling – då gör vi det själv. När andra inte orkar – då orkar vi än mera.

Kommer strax en natt emellan. Sedan bara satsa allt. Som att ha et stränginstrument. Låter bäst, är bäst, att kunna spela på samtliga strängar. Just när det är som hetast, ingen möjlighet åka iväg på någon form av semesterresa. Eller påstå att-jag-har-inte-tid. Gäller bara fylla dygnet med kvalitet och kreativitet. Och omge sig med olikheter som tillsammans bygger laget före jaget.

När det nu pockas efter boendemöjligheter så är det bara engagera sig för detta. Och visar sig direkt vilka möjligheter som finns. Då är det bara att understödja lågan. Tända och låta den brinna. Tillföra syre.

En riktig snider på intågande till Brynäs. Klart det känns positivt när det gäller favoritlaget. Denna gång till damlaget – också väldigt viktigt. En framgångsrik förening har givetvis såväl herr som damverksamhet.

Undrar hur framtiden kommer te sig för Sandvik Material Tecnology, SMT. Efter beskedet idag. Särskiljs för att….. säljas ut?  Fast inte oväntat att det börjat bubbla i Sandvik också. Kanske det innebär en uppdelning av bolaget – om nuvarande marknadsklimat på börsen håller i sig. Verkar vara lite av inne nu att engagera sig i dylika avknoppningar. Finns antal exempel; Veoneer från Autoliv, Epiroc från Atlas Copco, Arjo från Getinge, Essity från SCA, Bonava från NCC… Kan vara stora möjligheter – hoppas jag.

SMT som i fjol stod för 15,1 miljarder kronor av Sandviks totalt 100 miljarder i intäkter. Medan rörelseresultatet var på 1,4 miljarder kronor av totalt 18,7 miljarder för hela koncernen. SMT hade vid senaste årsskiftet 6.100 anställda. En mycket viktig spelare för oss i kommun liksom region.

Fylld kväll. Telefonluren mot örat, samtalen de var många. Kanske inte helt populärt för omgivningen. Men bäst smida medan järnet är varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar