tisdag 7 maj 2019

Upp till bevis


Inte så ofta det händer. Det där med toppchefs tillsättning i vår kommun. Nuvarande i tio år. Föregående i kanske tjugosex år. Men nu dags igen. Denna gång nuvarande mas, man, medelålders, falubo, många år i det offentligas tjänst, processinriktad, drivs av tillitsstyrning, troligen idrottsintresserad, gift, vuxna barn. Och enighet bakom tillsättande. Rekryteringsgruppen säger att han är oerhört taggad. Blir en intressant resa. Samtidigt att alla ledare har olika goda sidor, och kanske andra som inte är lika samlande/drivande. Och naturligtvis – välkommen.

Morgonens föredragning. Händer så himla mycket inom omsorgsverksamheten. Och så tydlig förvaltningschef. Att våga prova i det lilla och låta det växa därifrån. Insikt at i allt måste man ha den enskilde med sig. Att våga är att lita på.

Och så var det detta med ekonomi. Tufft rakt igenom. Kommuner och regioner. Ständiga utmaningar. Drivande av att alla givetvis vill göra saker och ting bättre. Fordringarna som stiger. Och som för oss alla, svårt hitta andra mer strategiska arbetssätt. Men kommer aldrig fungera – bara lägga på. Prioritering handlar alltid om att våga välja bort.

Andra gången, någonsin. På ny rustade arbetsplatsen. Blev inte lång tid efter förmiddagens sammanträde. Men fick se rumskompisen över skärmen. Ingen hurts ännu – så flyttlådans innehåll får ligga kvar där, helt osorterat.

Professionellt möte. Seriös genomgång inför internationellt besök. Visar på kunskap inom tjänstemannasidan. Blev en mycket kort ansats denna gång. Borde ha funnits tid för planering, med syfte och därefter innehåll. Nu kommer mycket ske på uppstuds. Men känner mig ändock mycket trygg.

Konstaterande. Länge sedan jag ens hade syn på den där lilla tjejen. Men med säkerhet har de fullt omkring sig. Och uppenbart gör de allt bäst själv. Och därmed bäst att inte erbjuda tjänster. Kan själv.

Varje dag. Hockeyns silly season period är onekligen lång. Men fängslande. Väntar in det där speciella namnet, namnen som drar upp intresset än mer i Brynäs led. Får inte bli en ny led-sam säsong. Än fler spelare fattas i föreningens damlag. Ändå stiger förhoppningarna mycket starkt där.

Starkare blev jag inte alls. Hade varit värdefullt med ett tabata pass. Men det som annonserades ströks ganska brutalt. Åter igen. Och då borde – borde jag – åtminstone tagit en promenad. Nu blev det passiv vila. Inte alls så smart.

Försökte fylla i det där arket. Som begärdes inom uppdrag LAG. Svårt, eller blott så banalt. Skickades bort med begäran om återkoppling. Inte nöjd; så gör jag givetvis om det hela

Göra om går inte efter ikväll. För just ikväll avgörs vilket av lagen Liverpool och Barcelona som vandrar vidare till Champion League finalen. Gastkramande från första kicken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar