tisdag 14 maj 2019

Måndagsrader


Kalla krigets dagar. Here we come. Orden har varit i upptrappat läge. Nu öppet handelskrig proklamerat mellan stormakterna USA och Kina. Och i det närmaste möjligt ställa sig utanför. Annars hämnas i varje fall Mr Trump. Mannen utan vidare. USA proklamerar tullar och Kina svarar med samma mynt. Och vi själva kan givetvis inte ställa oss utanför. Att börserna faller direkt är inte alls överraskande. Och Sverige som är ett helt exportberoende land. Kommer inte gå hålla oss utanför.
För att ge trygghet, klara gränserna. Gemensamt försvar inom EU föreslår Macron, president i Eiffeltornet land. För Sverige ta ställning, skulle då aldrig mera kunna gå att åberopa alliansfriheten. Vad den nu kan vara värd för någonting.
Olika åsikter även inom det enskilda fallet. Väcka åtal mot Assange för våldtäkt eller konstatera honom helt frikänd. När den hyllade frispråkige profilen agerar så att ansiktet krackelerar i spillror.
Hade laddat för att visa upp boendemöjligheter. Fick en mycket bra dragning i Årsunda. Men där bröts vår resa och övriga programmet fick hastigt och mindre lustigt avbrytas. Men lärorikt att förstå att det vi avtalats om inte blir genomfört på riktigt. Jag kan inte alls tappa mitt eget ansikte. Bara fullfölja med det som jag själv lagt ut krokarna efter.
Fin utflykt. Med tjänstemän som så starkt stärker kommun och region med sina aktiva insatser. Och känner stöd för sitt stora engagemang. Med andra ord växer av sina uppdrag. Viktigt.
Kul kontakt ute i landet. Rekryteringsfrågor och klarar själva ut vad man vill ha i den högsta positionen. Och går för det ända in i kaklet. Fått många behöriga sökande men tydliga med att ha den aktuella erfarenheten inte alls är meriterande – utan tvärt emot. Rädsla för att få en förvaltare på halsen. Istället våga gå för processutveckling.
Nappade idag också. Än längre framme för specifika etableringar. Inte svårare än att bilda nätverk, bygga relationer och förtroende. Och sedan skörda. Överlämna utan att själv bli aktiv – omöjligt. Andra som känner sig besvärade, inte ha tid. Finns så många – men göra avtryck? Vara en del av att göra skillnad?
Jobba djupare, jobba bredare. Vara än mer tydliga. Komma med förslag. Härligt när nu Kerstin tar hand om dirigentpinnen. Då kommer det hela säkert ske. Inte så enkelt slippa undan. Tre olika ämnesgrupper utmanas.
Trixande. Få ihop killarna ett och samma veckoslut. Men nu verkar jag ha lyckats. Så då blir det prata med Tomas i morgon om datumet fungerar även för hans bokningssystem.
Klart det ska avgöras där det hör hemma. Årets World cup i bandy avgörs naturligtvis på Göransson Arena. Var annars?
Norge är ett speciellt land. Men i hockey räcker man helt enkelt inte alls till. Inte förr, inte nu, inte i morgon, aldrig. Dessutom börjar torsken ta slut.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar