onsdag 8 maj 2019

Innovationsresan


Ibland kan man ta en förlust utan att gråta krokodiltårar. Så kändes det faktiskt igår kväll. Öppet och ärligt har jag varit – och kommer jag vara - en stor fan till Barcelona. Fast erkänner gärna att gårdagens förlust i semifinalen i Champion League var tung att bära. Men också något positivt bära vidare. Liverpools 4 – 0 seger imponerade. Ett på papperet sämre lag gjorde en laginsats utöver det vanliga. Gav fotbollen det där allra största clou som så sällan skådats. You´ll never walk alone.

Fantastisk studieresa. Anordnad av Region Gävleborg. Regional utveckling i sitt esse. Och naturligtvis obligatorisk för de som sitter i styrelsen, utskottet och hållbarhetsnämnden. Men också möjlig resa för alla andra som är knutna till fullmäktige.

Besöket på Senseair i Delsbo. Absolut i all konkurrens, världsledande. Sensorer som så exakt mäter koldioxidutsläppen. Och därmed också konsekvenserna av dessa. Utvecklingen för företaget har gått spikrakt. Framåt. Också sensorer som ger exaktheten och avböjer alla former av alkohol i blodet. Fantastisk grundare av bolaget som det öppnade sig möjligheter gå vidare tillsammans med!

RISE, Propell, Fiber Optic Valley. Mycket god insikt hur innovationsarbete bedrivs i verkligheten. Och därmed också hur tekniken bidragit till samhället idag. Liksom hur framtiden kommer se ut. Definitivt inte som idag. Allt går allt fortare. Mycket fortare.

Framtidsbygget. Slå fast utvecklingen inom sjukvården. Vilka behov som finns idag. Och att de ska vara på samma sätt när lokalerna blir trettio år, femtio år. Och längre. I vårt län. Kanske det till och med överbryggar till andra län? Nästan som att famla i framtiden.

Även om jag varit hemma. Knappast sett sista semifinalen i alla fall. Har ju inte Viasat, en förklaring. Men spänning – olidlig. Ajax vinst i London och 2-0 ledning i halvtid. Men tappa till 2-3 i femte övertidsminutens sista skälvande sekunder! Och vips så tar Tottenham Hotspurs platsen i grande finale spelet. Champion League finalen den 1 juni i Madrid. Två PL lag; Liverpool vs Tottenham. Spanska huvudstaden kommer invaderas av mängder fanatiska britter. The Big Battle kommer följas av världens samlade mediauppbåd. Unionen upplåter mark för Brexit inskränkta engelsmän.

Sanktioner. Inte mot de här lagen. Men från USAs sida mot Iran. Utlovas igen. Samtal och samförstånd avskaffas till förmån mot hot och vapenskrammel. Trump-igt agerande i brist på insikt hur broar byggs. Mer utbildad i mur-bygge.   

Lång färds dag avslutad med hemkomst så där alldeles före midnatt. Tandborsten kallar på uppmärksamhet innan kudden omfamnas. Snart väntar en ny spännande morgon.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar