torsdag 30 maj 2019

Gökotta


Tidig morgon, igen. Trots ledig dag. Blev ganska lång kväll före. Och kort sömn. Tidig frukost men fikakorg med upp dit. En tradition förstås. Gökottan uppe i Kungsberget. Ingen större vandring men viktigt att Felix kom på plats. Som också följde med mig för att kolla över älgjakts passet. Till delar ”Olles pass” som dock blåste sönder när den stora skogsytan renhöggs totalt. Märkte att det finns en hel del att hantera. Bland annat golvet som gett med sig.   

Fantastisk morgon där på Hornbergs klack. Dagens enda solstrålar fanns där på plats. Nästan lite av mystik runt berghällarna. Inramat av de stolta tallarna. Och fantastiska framträdanden av Anders Lindborg. Bjuder alltid upp till sång och känslor. En person som alltid stegrar stämningen.

Hem till Nils-Olov och Simone. De hade inte orkat med upp i skogen, faktiskt inte ens upp ur sängen! Men dryga 09.30 – upp de hoppade.

Fortsatte med mitt äventyr. Plocka upp maskrosor med det speciella verktyget. Gräsmattan blir alltefter som en form av sorkmatta. Verkar det som i alla fall. Nu när de gula växterna blir avlägsnade. Men bort en dag – tillbaka dagen därefter. Måste besluta om jag ska fortsätta kriget mot dem! Verkar som jag kommer bli besegrad.

Gräsklipparens stinkande motor fick följa med mig över gräsmattan. Och så låg den där grön och fin, nyklippt. Endast några mindre ytor som jag av speciell anledning lämnat orörda. Allt medan himlens makt avvaktade att släppa ut sina blöta droppar. Sedan kom det från varan – lite då och då faktiskt.

Förmiddagsbesöket hos Ilse. Varje gång mer och mer imponerad. Vilken tjej. Charmtroll. Idag riktade hon främst sin charm mot Nils-Olov och Simone. De smälte ordentligt. För egen del – pang – så blev jag så himla trött. Och sedan satte det i. Hela dagen lång. Enorm trötthet. Om det inte släpper till fredagen, då kanske det till och med är allvarligt. Lite sömn – absolut – men så här trött – aldrig förut..

Undrar hur de har det där borta. GE Klaven på turné i Vilnius. Flera framträdanden inplanerade. Årligt förekommande händelse – internationell turné. Dessutom verkar de ju ha det trevligt också! Ett gäng med största möjliga sammanhållning. Dit hittar ingen annan in.

Ny back till Brynäs Hockey. Dessutom kanske Sveriges mest lovande. Laget börjar hitta sina namn. Klart jag ska in och se antal matcher kommande säsong. SDHL var serien. Damernas variant. Snart stundar faktiskt säsongen. Fattas några backar plus en tränare. Så kan forecheckingen börja. Och skären börja rista sina kraftiga märken på nyspolad rink.

Uppskattat besök från Frank. Återkoppling på vårt kinabesök som uppenbarligen tagits väl emot. Finns tydliga möjligheter öppna nu. Som alltid gäller det spela på de rätta strängarna. Det där att göra skillnad. Härlig kompis. Kom där med en vacker blomma – tackade och tog emot, kram var ordet.

Borde vara ren bil ofta. Men icke. Nu fixat till den då Carl-Henrik och Elin verkar vilja låna den till Halmstad. Vigsel väntar – men inte mellan de två mig veterligt. Romantiskt ändå. Ilse blir då utlovad. Peter och Gun fredag/lördag, här lördag/söndag. Kommer binda upp hos på heltid med sitt speciella jag.

Kvällsplanering. Norra Sörby ansvarar för årets Midsommarstång på Hembygdsgården. Allt runt om med klädning, hämtning, leverans, barnens höjdpunkt, grillning etcetera planerades. Dessutom bakning och lövad traktorvagn för barnens skull. Gäller nu leverera också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar