torsdag 2 maj 2019

Fantastico


Fantastiskt kan vara fantastiskt. Om ordet används blott för fantastiskt. Kan gott göras per idag på det    s k Högbomötet 2.0. Lärorikt när människor som drivs av vilja till förändring med fokus på hållbarhet möts. Kunskap och egna erfarenheter, egna funderingar. Förädlades av oerhört intressanta föreläsare. Finns så mycket att göra. Idéer ta tillvara på, förädla. Om idéerna får komma fram och få tillgång till den bästa matjorden. Inte tuktas under auktoritärt och hämmande ledarskap.

Fantastiskt att den klassen på arrangemang landar i den egna kommunen. Arrangemang med internationell touch. Öppnar ögonen på så många som kört ned sig i gamla invanda banor. Nu istället Weltklasse.

Anmärkningsvärt när tekniken är framme. Öppen för att nyttja men ändå inte tas tillvara. Självförsörjande hus, nollutsläpp, släppa fram potentialen i sol och vind. Drivmedelsfrågan world wide handlar om el och vätgas. Ändå motarbetas det av det gruvligaste av specialintressen. Som dessutom tillåts driva egna agendor. Med en form av syfte att visa världen att den har fel!! Magstarkt när det utgår från enbart den egna navelgropen. Närmast at förskingra skattebetalarnas money.

Stort som smått. Vårgårda Bostäder med sitt lysande exempel. Nyttja vätgasen att lagra värmen i och få till egen försörjning. Över åren så himla lönsamt och det stora steget för det hållbara samhället, nå de globala målen.      

Möjlighet också få testa elbilar, vätgasbilar med mera under en rast. Finns så många och flera på ingång. Tar vi in drift och underhållssidan. Då lönar det sig redan idag. Plus det här med miljön förstås.

Högbo Bruk bjöd som alltid upp till upplevelser. Besöka hotellet och ta emot det som erbjuds – glöms aldrig. Varumärkesbyggande av högsta grad för Sandvikens kommun, hela landskapet, eller till och med länet. Blev en lång dag, lång kväll innan färden styrdes mot Årsunda. Med i det närmaste behov av att skrapa rutan först! Ur led är tiden.

Blev ingen sista finalmatch på TVn för mig. Men som väntat skatade Frölunda hem säsongens guldmedaljer i ishockey. Djurgården ett helt nummer för små. Får bida tiden an – ny säsong och med ett upprustat Brynäs lag så….!

Sen kväll – tidig morgon – Högbo mötet fortsätter i morgon med nya tankvärda inspel. Att vara eller inte vara är fortfarande frågan. Finns ett antal individer som borde vara där. Eller bevisar sitt ointresse genom att låta det egna deltagandet gapa tomt. En form av regionalt tillväxtarbete – men baklänges.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar