onsdag 15 maj 2019

Tro, tro, tro inte på allt


Intressant fenomen. Säkert är vi många som skulle kunna hamna i den där situationen. När kritiskt tänkande inte uppmuntras utan urholkas. När fanatism leder en hel flock. Utan eftertanke. Förnuftet uppslukas av en missriktad tro. Mycket ta till sig runt Knutby församlingen och den häpnadsväckande utvecklingen. Eller avvecklingen av sunt förnuft.

Samma tema som verkar uppslukat Kd och M i jakten på den ohämmade hyllningen av kärnkraften. Vem ska betala den ohämmade fanatismen? Inte bara säkerhetsmässigt utan också ekonomiskt. Analysen från Vattenfall är ju mycket tydlig. Bushiga konstaterandet; Kärnkraften är lönsam! Plötsligt ska energin inte drivas från konkurrenshänsyn. Vem ska betala? Är det svenska konsumenter? Är det svenska företag?

Idag är det ett vägval göra. Bygga förnybart eller bygga kärnkraft? Hela samlade energibranschen står bakom den energiöverenskommelse som föreligger. Medan Kd-M gänget ser att det går skapa en form av spricka i detta. Som på något sätt skulle ge politiska poäng. Det är bra med Apple TV, kunna se på det som förevarit. Kändes nästan genant fräckt när Richard Nordin formligen drog ned byxorna på Ebba von der Busch. Hennes argumenterande kändes ekande tomt.

EKG. Provar nu med en 24 timmars koll. Hoppas arrangemanget sitter kvar över natten och kan registrera. Fyller på med en pulshöjande stavgång i morgon bitti. Så kanske det kan registreras ytterligare. Och ge än bättre förutsättningar för att dra slutsatser. Om något är fel och förfallet accelererat.

Fint avskedstagande. Gårdagskvällens som tidigare kolleger servat upp med för Hannah-Karin, Alf och Per-Ewert. Samvaro, middag och gemenskap. Som när ett förhållande upphört, när tårarna rinner och närhet övergår till avstånd. Minnenas arkiv.

Skype uppkopplingen under eftermiddagen kapsejsade. Kanske på grund av min bristande tekniska kunnighet – eller på grund av något annat? Att det helt inte fungerade. Klart jag velat vara med och tagit del av såväl Richard och Camerons frågor liksom deras förslag och nyfikenhet. Onekligen spännande framtid, spännande möjligheter. Vill givetvis framåt medan andra krafter vill vila sig inom olika former av utredningar.

Kvällsprogrammet. Ytterligare möte inom följetongen – Medborgardialog Skola 2025. Gjorde mina anteckningar och skickade dem vidare sen kvällstid. Går givetvis dra slutsatser av dem men avvaktar tills alla är genomförda. Har min tredje i morgon kväll. Har tagit del av andras slutsatser – högst märkliga.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar