söndag 19 maj 2019

Den blomstertid nu kommer


Blomsterdag – på sitt sätt. Alla krukor ut, gammal jord vickas bort. Laddar ned med hästdynga och fyller på med fräsch jordvariant. Och toppar med de där blommorna. Och sedan på viloläge i skydd på terrassen. Inte mycket kunskap som återfinns hos mig i det här – gott att ha sakkunskapen så nära.

Inte den mest lovande morgonen. Gårdagens solsken hade då passerat. Men det finns ju solsken på andra sätt istället. En ledig söndag har ju i sig själv sol i sinnet.

Förmiddagspromenad med två passagerare! Anna-Greta kör barnvagnen med Ilse och jag själv mamma i hennes rullstol. Sjövik runt och mycket bus av Ilse. På ett mycket, mycket positivt sätt. Fångar helt omgivningen med sitt engagerande jag. Charmig så att alla som kommer i närheten verkligen mjuknar. Och känner behörigheten så väldigt stark. Mamma fångades helt av hennes charm. Vinkade, log och berörde också hand mot hand. Avslutade med fika utomhus. Och hungrig var hon allt – mamma. Kanske efter så mycket frisk luft och då den här närheten till den glada flickan.

Fångades själv på ett annat sätt av det där verktyget jag hittade i garaget. Trycka ned i gräsmattan, vrida mot mig själv. Och vips så kommer maskrosen upp med hela sitt rotsystem. Svårt att sluta. Så det blev många former av ”sorkhål” i gräsmattan. Och en hel välfylld skottkärra att köra bort. Nu blir det nog svårt se de gula blommorna få ett övertag utan att aktivt söka plocka upp dem.  Kanske denna sommars stora uppdrag.

Fastnade på eftermiddagen framför TVn. Djurgården vs Elfsborg. Och de händelser som utspelade sig. Med domaren som verkade signa slant kring vilka insatser han skulle berika fighten med. Felaktig straffspark, enorm filmning, bycykleta rakt i ansiktet på motståndaren, felaktiga varningar. Inte mycket som lyckades för domaren denne eftermiddag. TV kamerorna som så brutalt avslöjade den mindre lyckosamma domarinsatsen.

Lyckosamt i Österbor. Även Per-Ewert var imponerad och positiv till den tapetsering de utsatte farstuns väggar för. Och det är ju saker som de också alltid gör väl. Rena rama professionella insatser. Blir kul få ta del av resultatet. Tror också de själva är tillfredsställda. När de gjort en insats som de också kan pricka av som slutförd. Många samtidigt pågående projekt driver gärna upp en stress. Som att inte hänga med, ständigt vara ett steg efter.

Imponerad av de som orkar ta i arbetet. Att kampanja för Europa parlament valet. Viktigt val då det kan innehålla så mycket viktigt för de som låter sig väljas. Opinionssiffrorna just nu borde medföra att just vi kanske kan klara två mandat. Det som är så viktigt för att kunna göra skillnad. Hos oss leds arbetet av Martin. Härlig kille som trots sin ungdom verkligen tar ansvar.

Nyval i Österrike. Vice förbundskanslern avgår efter skandalfilm med rysk kvinna. Som lovades personlig framgång. Skandal är ett milt ord. Ertappad med fingrarna i syltburken.

Negativ dag för Malin – igen. Borde väl ha stabiliserat sig nu. Gefle IF rutschkanan utåt kan väl inte föra dem än längre ned? Idag torsk igen – på hemmaplan.

Samtal med kompis igen. Blivit en vana nu. Osäkerheten efter att skickat en bit från kroppen till analys har tydligen gjort honom väldigt orolig. Förstår oron. Men det är ingen anledning kasta en enda yxa i sjön. Får inte vara något, ska inte vara något – och det är inget! Jag uttrycker min egen säkerhet.   

Siktar på lugn kväll. För måndagen är mer än välfylld. Samtidigt som postlådan kan innehålla den där kallelsen. För operationsdagen måste närma sig med stormsteg. Undrar blott hur jag själv kommer reagera när det är dags.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar