lördag 4 maj 2019

En dag med intryck


En hel lördag. Frågorna som kom under dagen; vigslar. Men icke sa Nicke. Måste i så fall vara andra som har fått hedersuppdragen. Var uppenbart mängder av par som passerade revy under drog in lördagen uppe i Högbo. Romantische Saturday. Var onekligen en hel del hetsig dag i höstas när så många skulle till och äkta varandra.  

Hade planerat in och biträda aktivt med altan bygget. Men tydligen var tankarna och planerna felaktiga. Snabbt dra slutsatsen att det fixar de bäst själva – eller med annat umgänge. Så därför blev lördagen mest en ledig dag. Och det gick när det väl fungerade med en mental insiktsförklaring.

Planering. Om det ska fungera med så där många bostäder. Lika bra fixa det mot rätt avsändare. Tydlighet och engagemang. Det som räknas. Och därmed också resultat som levereras. Fast tid tar det – givetvis.

Två gånger insatser. Uppdelat på grund av tid, på grund av fysisk ansträngning. Kanske. Men det blev i stort sett grävt idag. Hela hallonlandet. Överlåter själva rensningen till Anna-Greta. Gott på väg men säkert antal timmar ytterligare att lägga ned. Hoppas den mentala inställningen finns där så saker och ting utförs på det mest professionella sättet. Och landet blir helt genomgått. Och bark övertäckt. Går liksom inte fuska sig igenom den insats som håller hyfsat över tiden.

Två mamma besök. Ändå ingen tanke göra en riksdagsframstöt, d v s skriva sig hos sin mamma. Det som verkar inne på riksdagshuset. Money talks.

Eftermiddagen hos mamma. Annika ordnat med fikabröd. Och så anslöt såväl Nils-Olov som Simone. Så det blev en del sjungande, en del dansande! Accepterades at rullstolen fördes fram i den takten. Knappast om jag hade hanterat densamma. Tror att hon redan ser fram mot söndagsbesök. Innan de två åker tillbaka mot huvudstaden.     

Ingen Ilse idag. Heller. Klart det är bäst hålla sig därifrån. Så de själva får fixa det som ska göras. Bäst att inte lägga sig i. En balansgång, men det går. Inte konstigt att just mamma längtar ordentligt efter att få se den lilla tjejen. Någon gång igen.  

Uppdaterad. Vad som sker och inte sker i Syrien. Oskyldiga barn som måste hanteras med trygghet och välkomnande i livet. Naturligtvis går det ordna när vänliga själar engagerar sig. Humanister som sätter individen före.

Stundar ett hockey VM. Gott att det återstår antal dagar. För ett väldigt otippat Tjeckien vann enkelt i förturneringen mot de devalverade Tre Kronorna. Räcker inte alltid att vara överlägsna på papperet. Det är på isen det gäller.   

Avslutade kvällen med några avsnitt. Dicte. Spänning trots att det är på danska. Eller lära mig – för att det är på danska.  

Och i morgon. Tidigt uppe så frukosten är fixad. Tills dess att Danne Nordfeldt sänder ut det där programmet på Närradion, Minnenas Musik. Så jag får höra vad vi faktiskt talade om – när programmet spelades in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar