torsdag 23 maj 2019

Nyduschad


Att vara eller inte vara. En fråga som ställdes för så länge sedan. Och som givetvis är aktuell på det personliga planet – också. I vardagen många gånger. Och givetvis när det är fullaste allvar. Som det nu som är i vardande. Och väljer alla dagar – Livet. Nu också. Trots den rädsla som jag ärligt hyser. Duschning ikväll, duschning i arla morgonstund – och sedan vara på plats på sjukhuset tills hela anrättningen börjar.

Morgonen idag istället i Söderhamn. Också det en allvarlig situation. Antal frågor på programmet. Allt medan den stora allvarliga frågan handlar om hur nästan 600 miljoner ska skäras bort från kostnadskontot. Största kostnadskontot givetvis hälso- sjukvården. Där vi alla vill än mera. När prioritering handlar om att lägga till – då är det fullt klart mycket enklare. Nu handlar det om något helt annat! Inte ens vanliga skattehöjarröster hörs. Även de börjar ta till sig insikten. Klart svårare leverera där än inom trafikområdet. Fast det även där kommer höjas motståndsröster. Och inte minst påhejade av populisterna. Dialogen, samtalen med länsinnevånarna och egen personal, har aldrig förut varit så viktigt ha upparbetad.     

Upplystes. Från Hudiksvalls kommun. Som inleder arbetet med att banta personalstyrkan med 120 personer. Ett tufft uppdrag men ändå inte mission impossible. Säkert har de också hos sig de som ställer sig utanför och inte vågar stå rakt när det blåser. Oppositionens önskeföre!

Ansvarsområden. Bra. Än mer om det går precisera innehållet. Hade känts bättre med fem huvudområden och från dem kunnat tratta ned. Betydligt svårare gå från andra hållet. Viktigt också – i arbete med ansvarsområden måste finnas legitimitet med. Som är fallet i tillitsstyrda organisationer. Ofta arbete för att processa, remissbehandla olika dokument. Ovanligt att därefter få ett ansvarsområde – det redan tagna dokumentet.   

Intressant samtal. Skepsisen kring vätgas. Att den dels ska vara explosiv, dyr och definitivt inte framställd från grön energi. Okunskap eller blott talesperson för falang som har något helt annat i sinnet! Enklast ringa upp kunskapen som ingen någon har kunnat ifrågasätta. Och så ebbade de ovederhäftiga påståendena direkt bort.

Tabata under kvällen. Så få, och definitivt inte jag bland dem. Lade mig framför TVn och drog en filt nästan över huvudet. Tittade något på kvartsfinalen Ryssland vs USA. Så jämnt i resultatet trots att ryssarna verkade så mycket bättre. Och klart, vinst för öststaterna.

Schweizerost var det definitivt inte. Fyra tiondelar från att kamma hem vinsten. Vårt Alptopp lag vs Canada. Innan O´Canada kunde klinga ut i förlängningen och så var hockeyns födelseland åter med i semifinalspelet.

Helt rentvättad. Apotekets speciella variant som ska brukas före ingrepp. Fyra olika steg innan proceduren är avslutad. Samma sak i morgon bittida. Och därefter avfärd, incheckning och mentalt intala mig själv – det här ska gå bra.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar