måndag 20 maj 2019

Processen går vidare


Komplicerat är det. Mycket i ett. Så mycket som ryms inom Skola 2025. Ingen enkel uppgift blicka framåt mot samhället och därmed också skolans framtida vandring. Eller som jag drog ut direkt från ett facebook inlägg från en politisk medarbetare;

”Tycker det är lite trist att diskussionen om framtidens skola enbart verkar handla om för eller mot en storskola.
Det skulle vara otroligt intressant få ta del av hur ni ser på skolan i framtiden.
Hur vill ni att den ska se ut?
Finns det andra former att bedriva undervisning än i ett klassrum?
Finns det olika pedagog ni skulle vilja användes?
Är åldersindelning det enda sättet att bilda klasser?
Är läxor något som ni vill se i framtidens skola?
Ska elever få möjlighet betygsätta lärare?
Vilka möjligheter ska eleverna ha för att på riktigt ha inflytande?”

Jag själv skulle kunna komplettera den frågelådan med oerhört många andra inlägg. Som rimligtvis också borde in i processen. Har haft förmånen få sitta med som politiker i tre av de skolor som har genomfört det som kallas medborgardialoger. Fyra grupper gånger tre blir en stor summa människor som har kunnat komma tilltals. Efter bästa förmåga har jag antecknat precis alla inlägg. Många – och klart det finns en ganska tydlig inriktning. Men egentligen ändå inte berört ovanstående frågeställningar! Det som är helt klart; processen fortgår.

Morgonstund har guld i mund. Så och i morse. En träff för att ge bra träningsmöjligheter till de som vill, t o m uppmuntra. Och då är det positivt att ha med sig personer som lägger full kraft för att hitta möjligheterna. Än mer positivt då det hela inte kostar vår kommun en enda krona. Bara välvilja. Kan rymmas med andemeningen i Förenkla Helt Enkelt. Prova så FHE inte inskränker sig till en rubrik, utan också har ett innehåll.  

Vi har många smultronställen. Alla värdefulla, vissa mer värdefulla än andra. Gysinge är definitivt ett sådant ställe. Kreativt möte under eftermiddagen. Nu gäller det koordinera så att alla arbetar åt samma håll. Nyttja förutsättningarna fullt ut. Skulle vara ett gott projekt inom arbetet i Intresseföreningen Bergslaget.

Kvällen innehöll inte alls Grönborgs äventyrliga insats som skulle ha kunnat skicka stjärnbeklädda Tre Kronor ut ur turneringen. Med sin korkade coach challange. Hamnade istället på förutbestämt sammanträde.

Så kvällens clou blev istället Kommunfullmäktige och SDs insats som verkligen gjorde att Grönborgs insats det inte i den jämförelsen går att klanka på. ”Stopp till bidrag till etniska föreningar”. Vilket inte är möjligt i dagens bidragssystem!! Men som i sin framställan tog massor med tid och kommunala kostnader. Fantastiskt belasta kommunen med icke relevanta frågeställningar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar