söndag 26 maj 2019

EU/Mor/Elitlopp/VM final


TV serien Chernobyl. Något oturligt för M + Kd. När de nu satsar på att hitta en väljarbas för kärnkraftens vänner. Serien som visar det vämjeliga som är kopplat till kärnkraften. Att det dessutom inte är lönsamt, det har ju redan vattenfall så klart gett uttryck för. Knappast en enda Alabama hyllningssång kan övertyga ens Kds väljare om trovärdigheten i deras budskap.

Igår – Mariestad visar hur tekniken ska användas. Hur solfångare är framtiden och när det efter elektrosör fixar tillverkningen av vätgas. Det alternativ som möjliggör energilagring, det alternativ som är framtidens drivmedel. Helt utsläppsfritt. Slippa koldioxid, slippa kväveutsläpp, slippa de cancerogena NoX partiklarna! Ändå finns det krafter som håller emot. Och tillåts hålla på! Bara begära att få syna korten.

Anna-Lena Löfgren – Åh, regniga dag. För så var det. Mycket regn som växlade med lite mindre regn. Solen den lyste – helt med sin frånvaro.

Speciell dag. Mors Dag. Planerat för lunch på Strandbaden. Men av olika anledningar får det bli en annan gång. Istället följa med henne upp till Sockenstugan under eftermiddagen. Mycket välordnat arrangemang av Kyrkan och Anna-Lena. Födelsedagsfest för de äldre i socknen. Och trivdes gjorde mamma. Musiken, smörgåstårta och vanlig tårta – samt givetvis alla som kom och pratade med henne.

Fortsatte umgås med min nye vän. Varit det nu några dagar. Alvedon. Som gör att smärtan efter operationen läggs åt sidan, till del. Men gör ändå inte nätterna så där avslappnade som jag längtar efter. Ligga på rygg, ligga absolut stilla. Inte min grej.

Elitloppet. Kommer åter varje år. Blivit en tradition för så många följa. Och med Per Skoglund som programledare blir det som en stor upplevelse för precis alla. Men så kommer han också från Vinnersjö. Totalt överlägsen att leda ett program. Enda negativa, först två franska hästar. Mycket tveksamt släppa fram dem efter dessa körningar.

Hann också med att rösta. EU valet som borde handla om sammanhållning, samtal som framgångskoncept. För väldigt många skygglappar och med ögonen övertäckta med bruna bindlar gör framtiden så oviss. Tänka efter före borde ha varit en ledstjärna för alla som röstade. Att ens tveka, som boende i Europas mest exportberoende land, kan inte förklaras som något annat än kompetensbrist.    

Nödvändigt med den långa kvällspromenaden. Enda motionen som är möjlig under fyra långa veckor. För i morgon kväll kommer jag hinna med nada.

Suomi vs Canada. En fantastisk avslutning på den VM turnering som för svensk sida slutade med en kraschlandning redan i kvarten. Trots det stort uppskrivna NHL laget.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar