onsdag 6 juni 2018

Snart 500 år sedan


1523 den 6 juni. Lite svårt minnas men det var då Gustav Vasa fyllde sina 27 år och även installerades som svensk konung. Vilar där i Uppsala Domkyrka. Nu något senare 2018 och den 6 juni. Nationaldags time. Full fart på vår grupp där i Stadsparken. Gruppen Framåt, som har den unika förmåga att C Framåt.

Finns andra som mer simmar omkring och skapar problem. En unik förmåga, skapar osäkerhet, skapar situationer av rädsla, rent av förtvivlan. Gott ta del av frågor, synpunkter som kom upp i det personliga mötet. De som handlade om; förtroende, mångfald, lokalproducerat, delade upphandlingar, personalrekrytering, elevresultat, behörighet, inflytande, cykelvägar, småföretagande, olikheter, likabehandlingsprincip, samhällsbyggande, underifrån perspektiv, innovationer, tjänstemannastyre. Och en del andra diskussionspunkter som tarvade till samtal. Mycket lärorikt.

Underbart få förtroende viga personer. Personer som bjuder på sig själva. Dagens trädgårdsvigsel i Storvik. Härliga personer som bjöd på sig själva och verkligen uppskattade stunden. Inte tid, annars hade det varit en fin stund stanna kvar där på eftermiddagen.

Hann med rena avklädnanden. Hemma match och resultat 1-7. Nästan osannolikt. Även om man ställt upp med ett pojklag. Till delar handlar det om organisation och struktur. Det som finns, eller inte. Här mest bortblåst. Nu gäller det hitta en snorkel i bottenläget.

Pröjs i mängder. Säkert som förflyttat Aron Palushajs skär bort från Gavlerinken till Hjälmaren. Föga tradition, föga framgångsrika. Men tydligen utrustad med nyckel till Närikes Sparbank. Som kanske snart måste byta namn till Ebberöds Bank. En chansning av stora mått i det centrala gnällbältet. För Brynäs fansen en sorglig dag. Som Bengtzen möter med en helt okänd handplockad skridskoåkare från Tingsryd. Hans senaste insats – eller möjligen den sista. Många stavar till ordet entlediga.

Höjdpunkten för dagen. Besöket från Ilse. Charmerande, vad månde bliva. Uttrycker sina känslor och upplevelser med starka markeringar. Går liksom inte få nog av umgänget med henne. Men ändå rädsla att på något sätt göra henne illa. Känslor när de är som starkast. Och i natt ska hon ju sova över också. Med sina föräldrar.

Nationaldagsbakelse hos mamma. Annika hade fixat. Kryddade med jordgubbar. Trivs nog, men ändå, bo i närheten så hade hon kunnat vara med idag också. Hämtad, få ta del i den lilles värld och i alla annat som sker. Men den formen av boende garanti finns uppenbart inte.

Planering för morgondagen. Handlar till del om hur sena kvällens genomgång av tidigare protokoll utvecklar sig. Om man ens ska bry sig. Verkar ju som att vissa allvarligt anser det lika bra skriva under vad som helst, än vad där står. Och då blir det ju som det blir, om det ens blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar