onsdag 20 juni 2018

Bygga förtroende


Absolut helt rätt. Är man tillbaka tryckt och det handlar om ett valår. Då försöker man rita upp spöken på blanka dagen. Att skrämma, försöka sopa åt sig de som tänker med en del av huvudet och kanske inte med hela hjärnan. Nu handlar det om att ta kriget mot friskolorna. Få dem skyldiga till inte alltid så goda resultat, utarma samhällsresurserna. Tränger du ned i argumentationen så handlar det mest om kejsarens nya kläder. Finns inte mycket bakom. Men vad gör det? Det är ju enkla röster som ska räknas in. Skräms med Stora Stygga Vargen, även där det inte finns någon varg över huvud taget.

Kan-du-lova. Precis allt. Ta ned månen om det så krävs. Valet är namnet. Prioritering normalt sätta något före det andra. Satsa på det och ta bort, reducera det andra. Men nu – gasa i allt. Bygga ut slutenvården, satsa på primärvården, bygga, investera. Kronorna är ju runda, låt dem rulla. När opposition och majoritet övertrumfar varandra så är penningakistan oändlig. Känns det som.

Taktik; sticka ut, lova mer än andra, känna efter vad som invånaren vill ha serverat – och sedan verkställa. I ord. Annan taktik; Vara realistisk, bygga förtroende som håller över tid, ha respekt för andra och inte inbilla sig att de ska övertygas med svada. Långsiktig håller samtal mycket längre.

Snurrar vidare med vår egen skola. Det som skulle diskuteras öppet och fritt från januari 2019. Enligt direktiv. Men nu – låt hela världen snurra. Samlar ihop alla frågor som verkat vara i luften över dessa dagar. Vill naturligtvis ha dem besvarade. Och utifrån dem få igång dialogen.

Avgjort långt tidigare. Ersättningssystem som är utformat så det kraftfullt stödjer stora enheter. Men aldrig kritiskt granskat. Möjligen för komplicerat. Eller fordrar ifrågasättande som aldrig kom. Mycket annat som är enklare hantera. Var papperskorgarna sitter.

Upp som…..ned som……….Eller vad det heter. Säsongstarten ganska bra men sedan närmast en kraschlandning. Ikväll torsk igen. En vana som måste brytas om inte placeringen i serien blir fastcementerat i bottenskiktet. Och då blir det svårt att flyga.

Hamnade under kvällen på E4 matstation. Kandidatträff med en form av erfarenhetsutbyte. Samtal utan dagordning. Igenkännande samtal och några tips. Även här arbeta som ett lag – eller köra egna race, egna kampanjer. Rätt eller fel. Men olika. Viktigast torde vara att engagera sig i något. Förtroendefulla samtal för att göra skillnad. Någon måste ju bryta isen, någon måste ju börja.  

Jubileum. Sandvikens IF – nu match vs Djurgår´n. I slutminuterna stryk med en balja. Men så skiljer det flera divisionerna åt mellan lagen.

Tufft med elitidrott. Minus två miljoner för elitlaget i bandy. Nu fordras det oerhört mycket. Och inte minst av styrelsen. Arbetskläderna på.

Partiernas väljarstöd i DN/Ipsos

Socialdemokraterna: 24 (24)

Sverigedemokraterna: 20 (20)

Moderaterna: 19 (22)

Centerpartiet: 10 (9)

Vänsterpartiet: 9 (9)

Liberalerna: 6 (5)

Miljöpartiet: 4 (4)

Kristdemokraterna: 3 (4)

Senaste väljarundersökningen. Minus 3 för Moderaterna blir något att förundra sig över. Sista – eller   

senaste opinionsmätningen. Det kommer väldigt många flera före den 9 september. Satsar ändå på;     

Förtroende.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar