fredag 29 juni 2018

Med Gotlands blickar

Kamp ända in i slutskedet. Visat sig i flera fall under fotbolls VM. Ibland går det helt fel. Som för mexikanaren som lyckades skyffla den svenska bollen över egen mållinje.
Mera ovanligt på ledande nivå i politiska kretsar. Framförallt nationellt där det finns en så oerhört stor personalstyrka som väger och vrider i det mesta. Men som också kan vara taktiskt helt fel ute. Idag kom ett rejält feltänk. Någon måste ha varit helt fel ute. Och inte lyssnat på de rådgivare som har mycket mellan öronen. Undrar hur dylikt klavertramp på kommunal eller regional nivå hade tagits emot. Finns ju som intelligent och trovärdig kunskapspersonlighet. Så väldigt nära. Johanna Jönsson givetvis. Hon hade aldrig gjort något självmål. Det här kommer säkerligen följas upp på stundande Almedalsvecka. Så himla onödigt.
Lång resa. Tidig morgon. Och därefter bilkörning utan avbrott tills färjan syntes i Nynäshamn. Ganska få passagerare verkade det på däck. Men under detsamma lite av kaos mellan bilarna. Här var det trångt. Men bara hålla sig lugn så fixar sig det mesta.
Klart att jag inte har några ”första minnen” från ön. Men vacker är den – ön. De som tillbringat upplevelser i sin husvagn över Gotland bär på minnen som aldrig kommer fördunklas. Repris planeras Så kallad önskerepris. Först präktike annonsering. Allt för stundande valet. Prioriteringens högborg. Platsnummer utdelas. För tillfället plats nummer 179. Listan dock inte statistiskt säkerställd. Ups and downs.   
Lite märkligt att lägenheten mitt i Visby, innanför murarna står där outhyrd. En sådan här speciell vecka. Men nu blir det kortare promenader de aktuella dagarna. Kan hänga på det viktiga, viktigaste. Och kanske lägga in korta vilopauser. Men biljett åter finns i väskan. Indikerar torsdag förmiddag. Då säkert något trött på alla seminarier. Brukar ju vara så. Tidigare år möjligt hantera upplevelser som feed back. Kan ge så mycket. I år annat emellan. Viktigt, viktigare, viktigast.
Byggs febrilt. Platser för seminarier och andra former av utbyten. Och många språk i luften. Från byggarnas sida alltså. Öststatsspråk. Det var nog många år sedan det gick att få fatt i svenska byggjobbare. På söndag ska ju allt vara på plats. I år är det ju valår. Så de allra flesta ledande politikerna är med säkerhet på plats. Betyder att nästa år kommer nog veckan åter bli företagens tummelplats. Men nu den verkliga partispurten.
Lite off vad som händer där ute i verkliga världen. Eller ens i hembygd. Utgår från att katterna blir väl omskötta. Har ringt X antal gånger, inget svar. Försökt övertala Nils-Olov komma över under veckoslutet. Men gick inte, det heller.
I morgon en ny dag. Förhoppningsvis med mer värme. Kanske hinner med en promenad och en liten utflykt. Någonstans. Spelar liksom ingen roll vart. För Visbys gatustenar blir det nog av att trampa resterande dagar. I staden som i det mesta ser ut som icke svensk.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar