söndag 17 juni 2018

En prövning i skarpt läge


Oerhört aktuell fråga. Flyter upp i högläge lite då och då. Men en fråga som alltid finns där. Alltid har den avgörande betydelsen. Ledarskapet. Om det är motiverande, synliggjort, närvarande. Gäller i precis all verksamhet. Exempelvis just nu i fotbolls VM så kommer ledarskapet upp i topp kring vad som gör skillnad. Inkluderar också att skapa trygghet. Vara pådrivande och utgå från fullt mandat. Samtidigt finns det sorgliga motsatser. Ganska sällan. Men de finns tydligt där. Sällan skärskådas ett resultat i fotboll kring vilken utbildning den spelare som lyckats eller till och med avgjort har. Om han (i det här fallet) gått någon form av fotbollsakademi med ledarskap från behörigt utbildade tränare. Inte när det är resultatet som räknas. Kunskap stavas resultat.

Lovar forska i Janne Anderssons bakgrund. Om han har den högsta ledarutbildningen så kan vi därmed kräva ett positivt resultat på måndag? Undrar vilken tränare som har högsta utbildningsnivån så jag vet var jag kan sätta mina pengar på var VM pokalen ska vandra. Om nu resultatet spelar roll alltså. Eller om det handlar om något helt annat.

Något mörk söndag. Både ute som inne. Fick ta emot antal samtal, mail som alla inte var speciellt muntra. Antal ifrågasättande som det var mycket svårt avfärda. Fortsätter att lyssna in och bilda mig min egen uppfattning. Onekligen så står där frågorna som spön i backen. Vilket känns så himla onödigt. Och med pedagogisk kunskap – så oerhört onödigt.

Kändes fortfarande. Gårdagens tabatapass. För det måste väl vara det som saken handlar om. Ömhet på speciell plats i ryggen. Som bidrog till kramp. Gick liksom inte bra att testa löpning tidig förmiddag. Mest jobbigt och utan glädje.

Lokala partier. Tog till mig hur det ser ut i landet med typen Kommundemokraterna, Vetlandapartiet, Allt för Ragunda. Precis allt är tydligen möjligt. Nu 258 registrerade partier. Då etablerade partier har så svårt fånga upp lokala frågeställningar! Naturligtvis ett misslyckande att missnöjet tydligen växer. Ekar något falskt att samtidigt prata om medborgarinflytande.

Annat aktuellt. Ökande antal omhändertagna barn. Allt fler som hamnar i psykisk ohälsa. Allt fler som inte uppnår kunskapsmålen i skolan. Undrar hur det ser ut hos oss. Vilket geografiskt område som har de bästa resultaten respektive de sämsta resultaten. Och vad det nu beror på.

Med vatten och varmt väder går det få till saker och ting. Medan så många gräsmattor lyser röda så är mattorna här väldigt gröna och växer ständigt. Naturligtvis stavas mycket sjöbevattning bakom resultatet. Blev att starta gräsklipparen igen. Och nöta mig igenom den gröna vallen.

Mission impossible. Motormännen försöker få en bild på svenska vägstandarden. De som nedrustas i större omfattning än någonsin förut. Erkänns också av Trafikverket. Finns inga resurser avsatta för dem. Alla resurser går i stort sett till järnväg. Drabbar naturligtvis i första hand landsbygden. Applåderat av den fraktion som vill avskaffa personbilstrafiken. Men ekvationen var kollektivtrafiken ska gå på saknas helt och hållet. Dessutom omöjligt bygga ut kollektivtrafik på ett anständigt sätt som gynnar hela landet. Samtidigt har det säkert inte varit någon ambition heller. Nu planeras också för vägslitage avgifter. Aldrig förut har en fraktion så öppet arbetat för att Sverige ska klyvas allt mera.   

Heja Sverige friskt humör, etcetera Behövs i morgon när de svenske ska in i hetluften i Ryssland. Troligen inget önskeresultat nu när Mexico tog alla poäng mot Tyskland. I den svenska gruppen. Upp till bevis i morgon. Resultatstyrd insats granskas av alla svenska supportrar.

Planerat telefonmöte. Skönt utan meddelande. Har enbart en kort rapport att lämna. I övrigt kommer den mer omfattande lämnas på ordinarie sätt. Innehållet är jag helt ovetande om. Gäller ha en spetsad penna att sköta anteckningarna med.   

”Annie Lööf förringar judars och samers ställning i Sverige när hon indirekt hävdar att de är svenskar. Dessa grupper har minoritetsställning i Sverige just för att de inte är svenskar. Skäms Annie Lööf för din rasistiska hållning”. Skriftligt inlägg från Sverige vice talman. Skrämmande men visar mycket väl vilken människosyn som kännetecknar en viss fraktion. Var han inte så lat skulle stöveltrampen eka från förr.   

Överraskningens överraskning. Hör in och överröstande fotbollskommentatorerna. Regndropparna som nu nåt ända fram. Hur många får väl regnmätaren ge besked om. Många är önskemålet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar