lördag 2 juni 2018

Handling före snack


Självvalt. Ligga kvar i sängen och låta frukosttiden passera revy. För nu hanns det inte med. Påkallad ny tid av Helena. Köra utan vår ledare - men hon hade fixat musiken och en del planering med framförhållning. Hon är alltså med bokstav H som i just Helena. Och det fungerade. Bland annat när hon hade tagit med sig någon form av myggspray. Direkt från Thailand, så biter det också på knotten. Det var förutsättningen för att kunna visats på planen, såväl stående som liggande. Rullade på fort det där passet. Med andra ord en annorlunda lördagsmorgon.

Tog emot beställningen. Tre frukosttallrikar modell djupa med ordentlig massa skurna äpplen, clementiner och bananer. Bara leverera. På med müssli och sedvanlig Bollnäsfil. Smörgås och the. Fungerar alltid. Och utomhus som ”grädde på moset”. Men – så var det hettan. Blev ute i skuggan.  

Första gången jag såg det. Stort kök, nu än mycket större. Väggen till vardagsrummet borttagen. Blir gigantiskt men med sina stora fördelar. Han har lite sysselsätta sig med – Per-Ewert. Klokt tänkt det där med terrassdörren. Klart det är fördelar om den kan sättas där vid ett singelfönster. Behövs ju enbart byte till något mindre element. Intressant följa hur rummet växer fram.

Klart jag gärna vill ta Mary med ned till Gysinge. Inte så många timmar vifta på. Fast jag förstod direkt att det skulle bli succé. Intryck är mycket mer än blott snack. Klart vi har ett enormt område också strax norr om. Men i jämförelse. Södra området i den allra högsta klassificeringen. Sålde in det ordentligt.

Mary – som en själsfrände. Som hon nu varit i nitton långa år. När kunskap, erfarenhet, klokhet är på plats över minst 100%. Testade möjligheterna på hög politisk nivå. Men då var det inte helt stödjande i samtalet. Mer av den traditionellt politiska kommentaren; Skicka vidare, någon annan. När rädslan att misslyckas är större än viljan att driva fram. Kanske den allra största skillnaden mellan bevarande offentlig verksamhet och privat företagsamhet.

Skildes åt med tydlighet. För mig handlade det om kartor plus argument. Och givetvis de frågor jag/vi kan addera. Och för Mary tydlig hälsning att vi också gärna tar emot tydliga frågor. Och svar på de frågeställningar jag direkt kunde yxa fram. Möjligheternas samlade droppar får inte tappas bort på grund av att fingrarna läker. Samarbete på riktigt, tack. Synligheternas synlighet den 3 september, ett strategiskt datum hänga upp oss på!

Blev inget Söderhamn dag. Och bra var väl det. Förlust med 1-6 känns som en ren förnedring. Klarade mig verkligen utan. Och Söderhamn hinner vi ändå med. Alla våra distriktsarrangemang av en händelse dit. Garderar någon gång med Bollnäs. Allt annat jungfrulig mark.

Lugn, kontrollerad puls. Mycket folk på Friends Arena. Men det gällde ju inget. Mer än att övertyga sina förbundskaptener om de avgörande förträffligheterna. Sverige vs Danmark. Inte alls som gårdagskvällen Torsåker vs Hofors. Bengaler och slagsmål publik – spelare. Äkta byfight med knytnävarna.    

1 kommentar:

  1. Har skrivit redan till företaget om 3 sep. Vi få se! Båda dagarnas umgänge var givande...hoppas jag för alla!

    SvaraRadera