fredag 15 juni 2018

Att va´me´

Alla partier samlade – som det varit bestämt. I samma tält. Förutbestämt. Förutom ett förstås. I lokal och inte beblandade med andra. Undantag men ändå inte. Fast så är det bara.
Mycket folk på stan. Och mycket som imponerade. Välorganiserat. Det hände en hel del som utgick från scenen där på gaveln av Stadshuset. Känns som det här växer, år från år. Till och med intressant stå där vid tältet och få till samtalen med de som vandrar förbi. Minst en hälsning och ofta också utbyte av åsikter eller vardagliga händelser. Precis som det ska vara. Och bland rösterna naturligtvis en hel del som har åsikter. Inte alltid så roliga höra men ändå precis som det ska vara i ett öppet samhälle. Dessutom i allra högsta grad tacksam för de som aktivt hjälpte till och bemannade. Vi har en i allra högsta grad kompetent lista. Men det gäller också få var och en att bidraga. Ser fram emot lördagen redan. Och få möta de som inte hade möjligheter den här fredagen.
Intressant få göra den där Gävle utflykten också. Få de där välriktade frågorna varför saker och ting händer hos oss på sådant här sätt. Välgrundade frågor från person/personer som spelat fotboll själva. Förstår att det inte är vanligt att själv aktivt göra självmål. Och dessutom göra det i en sådan här avgörande tid av året.
Full fart på fotbolls VM. Men ändå med avstånd för mig själv. Hinner absolut inte med alla matcher. Får göra urval. Men slutet på den där tredje kampen. Christiano Ronaldo. Går inte sluta bli imponerad. Tre baljor i samma fight. Och frisparksmålet – som gav den ena poängen. Kliniskt inhängd i målvaktens vänstra kryss. En tia på en tiogradig skala.
Kvällens match för mig själv var givetvis blå/gult. En pinne efter mållöst var inte alls enligt beräkningarna. Tabellplaceringen börjar bli lite mörk. Och även lite frågor. Matchning för en poäng eller för segerbollen?
Bäst med kvällen. Lite olika samtal – en del som aldrig hållits förut. Känns som det finns personer som har många åsikter och funderingar som faktiskt leder framåt. Sådana som bidrar när och om de blir tillfrågade. Om de får komma med och in i samtalen.
Klart jag frågade om killarna kunde lånas för at följa med på morgondagens Kidsrun. Trodde det skulle vara et fint erbjudande. Svårt tacka nej till. Också i den här myllrande omgivningen. Men kändes nu mest besvärande.
Speciell luft över Stockholm. Luft som är fylld av brandrök. Ihärdigt fortsatte det pulsera fram från Nacka-området. Syns långväga med branden men begränsas starkt genom aktivt flygbekämpande.
Svenska Dagbladet/Sifo;
Moderaterna: 20,6 (23,6)
Liberalerna: 4,9 (4,8)
Centerpartiet: 10,8 (8,1)
Kristdemokraterna: 2,4 (3,5)
Miljöpartiet: 4,0 (4,0)
Socialdemokraterna: 26,1 (25,2)
Vänsterpartiet: 9,8 (9,3)
Sverigedemokraterna: 18,5 (18,7)
Övriga: 2,9 (2,9)
Bara redovisa och överlåta till andra att kommentera. Inget är vunnit förrän allt är vunnit. I det ingår givetvis också allt som kommer först efter valdagen. Förhandlingar utifrån förtroende och göra varandra bättre.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar