söndag 24 juni 2018

Hat och hot


Går inte tvätta bort. Gårdagskvällens besvikelse när det sattes rubriker enligt Succé. För att sedan sköljas bort i sista tilläggsminutens sista skälvande spark. Mycket starkare än en käftsmäll. Samtliga som spelade i svenska landslaget gjorde det med säkerhet för att tillföra sina allra bästa kompetenser. Nu var det et inhopp som inte alls var lyckosamt. Dribblade bort sig flera gånger. Och drog på sig två onödiga frisparkar i avgörande läge. Ett misslyckande. Men nog främst ett misslyckande för svenska förbundskaptenen. När tyskarna öste på och endast behöll två försvarsspelare så för sökte svenske förbundskapten med mottaktik. Att skicka in en spelare som uppenbart skulle hålla i boll. Och som inte klarade av det.

Ska någon öppet kritisera så måste det handla om förbundskaptenen. Men icke. Istället öses på en aldrig tidigare sedd hatbild mot denne Durmaz. Som kanske försökte utföra tränarorder – hålla boll. Men inte räckte till. Tyska segern måste mer tillskrivas tyske tränaren som bytte extremt offensivt. Och alltså till slut helt avslöjade svenska högerförsvaret.

Hoten, hatet som det briljerades med över nätet är inget annat än en bild av hur ointelligent vissa personer agerar. Från hat smileys till verbala hot. Rasism som står skrivet rakt av och knappast på en enda punkt har med inhopparens bakgrund att göra. Ohämmat söker de stöd över facebook. Den här kvällen räckte in Durmaz till utifrån den spelplan han skulle följa. En dålig dag på jobbet helt enkelt. Men kritiken på Janne Andersson för att han inte klarade av värja sig mot motsvarande tyska offensiva byten – den uteblir! Varför han spelade rysk roulette istället för att säkra kanten med ex vis Marcus Rohdin. Kväljande med rena påhopp som utgår från hudfärg. Sjukt. Smånassar med förkrympta hjärnor som härjar över sociala medier. Anmäl skiten hårt och direkt. Förtal i kvadrat mot enskild person. Fuck rasism.

Finns också andra hot som florerat senaste tiden. Mer lokalt. Beslut kanske skulle tagits på annan nivå – ändå hot är aldrig acceptabelt här heller. Och inte blir det mer acceptabelt om det är någon organisation som uppviglar och skapar än mer av huggtänder. Läktarspelare som uppviglar retroaktivt är knappast hedervärt.   

Fotboll som en form av religion. När Argentina förlorade ställde man sig mangrant upp i deras media sändning. Programledarna i stram ställning med en tyst minut. Så kraftfull var deras sorg. Starka känslor som vi inte är vana med.

Valet i Turkiet. Märkligt om inte sittande president skulle väljas om. Har kontroll på 100% av tidningarna/media. Plockar bort allt som är hotfullt mot honom. Allt det där som kännetecknar en diktatur. Blir ett intressant resultat ta del utav. Skulle det stavas annorlunda än Erdogan så blir det mycket höga odds.

Ut på bryggan idag. Fredrik på besök. Skulle bli några filmsnuttar som så där oannonserat läggs ut på sociala media. Kanske det som saker och ting handlar om. Icke förberett, utan mer det som kommer ut över läpparna från hjärtat. Intressant vad som kommer ut över minutrarna.

Det här med Hembygdsgården. Blivit en långtradition. Varje midsommardag sedan många år tillbaka, utomhus gudstjänst. Tillsammans med sångkören givetvis. Perfekt inramning och en minnesvärd eftermiddag. Fick tjänstgöra själv som kyrkvärd. Eller om det idag heter hembygdsvärd. Evangelie texten speciell när vi har en mandéisk församling inne i stan. Handlade om Johannes ursprung.

Historiskt högt stöd. Knappast tidigare har en amerikansk president haft så högt atöd av sitt eget parti som Donald Trump. 90 procent ger honom allra högsta betyg! Republikaner i all ära – men speciellt hög utbildningsnivå lär de knappast ha. Dock en mästare i att klyva ett samhälle, klyva en hel värld.

En ögonblicksbild. Allt jag fick mig till del detta veckoslut. Men fager är hon definitivt. Lilla Ilse. Så nu står hoppet till måndagens eftermiddag. Kanske – då. Och det där besöket från Nils-Olov – superkort.

Styrkepasset ikväll. Första gången på det sättet. Armarna hängde liksom inte med. Kändes ordentligt. Blir en intressant måndag. Då kommer svallvågorna drabba mig – utgår jag ifrån. Måste hitta motivationen, för egentligen är det träning som är det största behovet för min del.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar