måndag 11 juni 2018

Lokal mobilisering


Något annorlunda morgon. Avbokade en del för att istället ställa upp i det där viktiga telefonmötet. Som jag trodde. Något paff när det var intet. Men var inte själv att förändrat i måndagens morgon stund. Kändes något nonchalant.

Missade årsredovisningarna för bolagen. Gällde ju prioritera. Trodde jag. Men där mitt namn måste finnas med. Dit hann jag i laga ordning i alla fall.

Kollade igenom. Lite borde kunna förberedas till eftermiddagens föreställning. Lite struktur, lite berättelse om vilken väg vi borde gå. Lyfta blicken och inte fastna i detaljerna. Men övertygad om att det kommer fram diverse dikeskörare.  

Nio! Nio engagerade föräldrar och andra invånare från Gästrike Hammarby framförde varsin fråga. Allt i kampen för att få behålla sin egen skola. Stark uppställning. Har ju rapporterats om enbart frågan behörig lärare. Inte helt säker. Men det skvallrades om att rekryteringen var klar!

Mycket fokus handlade om viss grupps textskrivningar. Där väldigt mycket var motsägelsefullt. Men går liksom inte utmana, föra diskussion med den här formen av partner.

Behövs personer som vill jobba. Om vi ska klara bland annat konkurrensen. Känns som förskingring att istället aktivt försöka avvisa personer som skulle bidra till vår välfärd.

Blev en hel del kring lokal mobilisering. Kring vilken kraft som finns i vissa bygder. Ingen reagerade och funderade vilken enorm kraft vi skulle ha i samhället om flera visade ett engagemang tillnärmelsevis så starkt som det här! Styrkan ska man bejaka, inte försöka kuva. En enormt dålig strategi. Har nedtecknade synpunkter, måhända i debattform, som jag kanske borde lägga. Allt för att visa på tydlighet. Innerst inne tror jag att flera partier känner detsamma.

5.060 gram och 55,5 cm lång. Stora tjejen redan. Underbar tös. Charmig och tar alla med storm. Så fantastiskt med små barn. Och alla ser precis allt i sina egna. Men Ilse – mums. Så himla synd att hon så sällan kommer på besök, och än mindre stannar.    

Lika bra vara beredd. Fyllde kalendern med precis alla TV sända fotbolls VM matcher. Ingen möjlighet se allt men borde ju prioritera, välja ut. VM går ju inte varje år.

1 miljon i underskott förra säsongen. Värvar målvakt och ser att det handlar om en lång skada, smärtsam konstatera att det handlar om knäet. Inga problem värva in nytt. Finns i budget säger den omdiskuterade sportchefen. Som inte klarade av att hålla kvar sitt lags stora sniper. Brynäs Hockey kom igen.

Kvällens längtan stavades säng. Förstår liksom inte varför måndagen varit en sådan lång tröttsam vandring mot kvällens mörknande timmar. God natt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar