lördag 9 juni 2018

Finns mycket kvar att planera


Fin afton. Gäller öppna sina sinnen och försöka ta in den svenska sommaren. Nu när den så ömsint belägrar oss. Konstant. Kom märkligt tidigt och nekar släppa ut sina regndroppar. Samling här hemma och med Tommy vid grillen så blev det en förnäm middag. Bevisade att grillning är en formidabel konst. Lite olika drycker till. Blev godare alltefter at några glas hunnit sköljas ned. Hade ju inget problem med köra bil heller. Enda problemet var uppvaktningen av ilskna knott som gjorde allt för att slita bort stycken av kött från de bara benen.

Enkelt ordna men borde vara betydligt oftare. Vi kan ju prata om precis allt. Så har vi alla sanningar, alla lösningar. Gör träffarna väldigt kreativa. Även när det gäller fotboll, uppställningar, såväl defensivt som offensivt. Visar om inte annat att det finns ett mycket stort idrottsintresse. Som kan tas tillvara – eller inte. Handlar som så ofta förr om struktur, ledning och positivt kreativt sinnelag.

Kvällens fotbollsmatch blev det liksom inte tid för. Räknar med att matas ordentligt med fotboll under VM. Och ett 0-0 resultat är ju sällan speciellt upphetsande. Och någon så där stor stjärna finns det ju inte i kulisserna heller. Två noll – noll resultat och en torsk lär inte räcka till för att gå vidare från gruppen med.

Kvällsutflykt. Som vanligt ytterst trevligt brudpar. Fyllda av förväntningar. Renodlat ideellt men som ett stort förtroende. Intressant skillnad det också. Ideellt mot de andras pröjs.

Klart jag hann med mamma. Någon form av dagligt besök förtjänar hon. Olyckligt att det inte går hämta henne och låta henne fika, lunch eller på annat sätt ta del i vad som sker. Med säkerhet något som skulle hålla henne i gång betydligt mera.

Följde inte med. Kändes tufft mentalt. Följa med Sixten till veterinären. Trots att det kanske är det lugnaste. Skulle ju själv kunna tänka mig in i en situation där det finns en brunstig hankatt som travar runt i omgivningen. Vill inte följa med – tänk om veterinären slinter med kniven och råkar borra bort mig själv med mina egna bärande bollar. Nu är det utfört och katten får vila ut så han kommer upp på fötterna i full spänst igen.

Inte så lång tid för min del. Men ensam i Centerpartitältet några timmar när jag avlöste Per-Ewert. Förhoppningsvis positivt att synas även om det inte blev samtal hela tiden. Gäster över väldigt stort geografiskt område gjorde att det definitivt inte bara handlar om skolans verksamhet i Österfärnebo. Trots att det är en ytterst viktig frågeställning. Och för många enda möjligheten rota sig genom i samhället.

Trevligt. Ändå trevligt. Inte alls någon bortkastad tid utan istället väldigt strategiskt. Blandade upp alla knallarna på ett annorlunda sätt. Kändes som att det bara var vi som låtit oss mobiliserats. Vissa samtal väldigt mörkbruna. Tänk vilken rädsla som så många låtit lagra i sina kroppar.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar