tisdag 12 juni 2018

Att lova utan innehåll


Egentligen ingen överraskning. Spelar ingen roll om det handlar om kommun eller region. Till 100 procent klart att där det finns en majoritet så går också budgetförslaget igenom när det når fullmäktige. Ändå blir det en massa prat, diskussioner, innan klubban faller. Och varför skulle det vara annorlunda idag? Dessutom är det ju valår. Så att alla förstår.

Budget med satsningar måste ju vara ekonomiserade. I alla fall från en majoritets sida. Fast gäller inte oppositionen – tydligen. Bara att briljera. Ösa på utan att aldrig nå botten. Speciellt en gruppering särskilde sig. Men så har de ju verkligen ett eget orakel i front. Det märkliga är mest att inget verkar bita på den personen. Kör i diket hur många gånger som helst. Slirar och har sannerligen inte många rätt. Men någon ska ju ha den rollen också!

Övertrampens konto fylldes på. Förskingring var ett dylikt påhopp. Men värst en anklagelse för spritfest. Undrar om personen nyktrade till i sina tankar. Eller tvingades av ordföranden för att komma upp och be om ursäkt.        

Minnesvärd stund. Fick svar på en motion som lämnades in för sex år sedan. En mycket lång promenad innan den vandrade åter som besvarad. Fast motsvarade inte alls mina frågor. Ändå gick ordföranden in och påpekade att just det avsågs med svaret – också. Nu gäller det ”bara” följa upp det arbete som ska bedrivas. Kanske svårt om jag själv då inte är med i sällskapet. Men med den kompetens som nu planeras komma in blir det säkert en baggis. Kommer synas, förändra, utveckla, effektivisera och mycket, mycket annat. Om nu varudeklarationen ska synas i verkligheten. Spännande framtid som väntar.

Fanns tid teckna ned. Synpunkter kring och om skolans verksamhet och främst vad den betyder där avstånden är som längst. Men alla aspekter måste naturligtvis matas in i ett koncerntänk. En profession som ges plats för att visa just sin professionella kunskap. Klart att jag inte är rädd för att visa mina åsikter, slutsatser. Men också respekt för andra och låter dialogen visa sig innan jag över huvud taget publicerar mina egna tankar och slutsatser. Måndag närmar sig redan.

Som av en händelse. Åter igen på nyhetssändning. Rörelsens betydelse. Framförallt i uppväxtåldrar. Att hota det, inskränka på det. Kan inte vara acceptabelt. Istället handlar det om att bygga för livet. Bort med skygglapparna.  

Kul åka bil när man har trevliga medresenärer. Så och idag. Tankar och idéer som tillåts bubbla fram. Rekommenderar än mer bilåkande. Lösgör massor.

För sent hem till årsmötet. Men har ju tagit fram underlaget, underlagen. Så svårt tro att sammankomsten skulle kunnat gå fel. Hoppas givetvis att ordföranden återkopplar till mig. Finns ett stort ansvar i åtagandet.

Missade givetvis också kvällens tabatapass. Ikväll under Helena och Maris ledning. Skulle varit nyttigt för min del. Annars starkt på väg mot Biggest loser. Och bäst hejda mig innan förfallet gått för långt.

Nationalistisk. Just inhandlat en gul kortärmad tröja med sedvanliga blå revärer. Svensk till fotbolls VM. Nyttjar den även sedan vårt landslag gjort utträde ur turneringen. För VM är en fest, en fotbollsfest ända till finalen.

Inte alls märkligt värva en hockeymålvakt till SHL och få honom knäskadad redan innan försäsongsträningen egentligen börjat. Eller – den gamla skadan fanns där redan. Värvning utan att göra medicinsk bedömning. Till en förening som redan gick back med en miljon förra säsongen. Och inte har råd hålla sin sniper kvar i laget. Men tydligen råd kasta bort cirka 150.000 per månad till skadad spelare! Och kommentera det med; inga problem, köper in en ny bara.

Läser in igen. Och igen. I Kina en motorväg där bilarna laddas med solenergi under körning. Hos oss svårigheter få till fullständig elväg för godstransporter och kollektivtrafik. Därför att det finns en organisation som trycker på för annat drivmedel p g a en form av egen satsning. Drivmedlet som slängts bort för så länge sedan i de länder som leder utvecklingen! Vilket vi definitivt inte gör sedan vi spolade det där med Ahlgrens bilar.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar