torsdag 7 juni 2018

Relationer

Relationer - det som allt handlar om. Fungerar inte med information eller kommunikation. Som en del faktiskt fortfarande tror. Handlar istället om att få till samtalen, förståelsen, komma varandra närmare. Kommer också visa sig i valet. Är jag helt säker på. Vissa tror fortfarande att det går köpa annonser, köpa reklam på olika arrangemang. Knappast gångbart längre. Nu handlar det om kommunikationen, och därmed, förtroendet. 
Fullmäktige i all ära. Nästa vecka blir det två olika. Knappast gå tänka - som vanligt. Utan nu är det ju valår. Och förstår att det kommer handla om olika former av utspel. Får ju möjlighet med olika inlägg. Vad de ska handla om - återstår att se. Men kommer givetvis mycket handla om C! 
Dagens möte kanske inte klargjorde så där helt mycket. Men analysen. Eller för vissa hur man lekte med uppenbart monopol pengar.  Av hur de olika partierna gjort sina prioriteringar var intressanta. 
Massor med frågor som jag hade lagrat. Hade hoppats på tid för just plocka ned dem i kreativt tänk med framförhållning. Men all tid ur led. Barnstolar och ramar var enbart två varugrupper som kom emellan. Förundrad eller inte. Mest inte.
Fantastisk denne Anneli. Hur ett budskap ska hanteras och hur en organisation ska leva, eller t o m utvecklas. Nu har hon endast åtta dagar kvar. Men gjort ett starkt intryck. Kommer visa sig om hennes jobb kommer leva kvar - eller om det blev mest en ny dagslända.  
En ut - en in. Förbundsordföranden i Räddningstjänsten ut. Som hans idéer om ett blåljus hus. Ett steg in för en trotjänare. In i rollen som oppositionsråd i Regionen. Hur länge visar sig efter valet.
Dragit loss mycken kraftfull intern åsiktsstorm. Detta med högstadium, detta inom speciell organisation. Känns tryggt att vi själva i alla fall håller samman - med samma målsättning. Men så är vi också till för alla - i hela kommunen.
Till för alla fans, Brynäs Hockey. Men de där riktigt hypervassa tänderna på Hajen finns ju inte kvar. Minst en riktig sniper måste in. Minst en är lågt räknat. Palushaj i Örebro känns fortfarande för j-likt. En ljusning i tunneln för dito damlaget. Hoppas jag på. Ikväll ny landslagsspelare in i gruppen.
Från Mary uppdatering. Hoppet om Framåt finns givetvis kvar. Med råge. Saker och ting måste få landa. Så stiger förhoppningarna sakta men säkert uppåt.  
Nya opinionssiffror. Många fler lär följa till den 9 september. De här från SVT/Novus kommer säkert analyseras ordentligt. Och indikerar verkligen att det blir en rysare. Framåt den 9 september. Ingenting verkar längre kunna klassas som otroligt. . 
SD: 21,9 procent (+2,7)
V: 9,1 procent (+0,7)
S: 23,8 procent (-3,1)
MP: 4,5 procent (+0,2)
C: 8,9 procent (-0,5)
L: 4,6 procent (+0,2)
M: 21,1 procent (+0,5)
KD: 2,9 procent (-0,6)
Övriga: 3,2 procent (-0,1)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar