söndag 10 juni 2018

En tryckande dag


En dag för mycket tryckande. Tryckande i en bestämd kontext. Där tryckande inte är person emellan. Utan den tryckande väderleken. Inte blev det bättre efter två minuters regn. Snarare tvärtom. Gick inte ens ta en minuts promenad utan att svetten sköljde ned över ryggen. Men något annat sägs skådas på ankommande radarn. En måndag med regn och åska skulle kunna göra susen. Men naturligtvis utan åsknedslag. Bevare mig väl.

Underbart förmiddagsväder. Lade det framför datorn. Skulle så gärna vilja ha några genomtänkta rader klara såväl till fullmäktige måndag (kommunen) som fullmäktige tisdag (regionen). Något blev det. Om det sedan håller får jag lov att diskutera med någon form av mentor. Bjuder upp så får jag kanske respons. Klart jag har mitt budskap men måste linda in det något genom den konstellation vi ingår i. Fast tror ändå att de andra mycket väl också kunde skriva under de här raderna.

Han ändå med att göra ren bilen inne. Som densamma formligen skrikit efter under så pass många veckor. Välbehövligt och inte så stor insats ändå. Varit mest latheten som gjort att jag inte fått fingrarna ur – eller var de nu varit placerade. Tänk att det går bli så nöjd med så litet!

Avstod Gysinge Marknad idag. Hann liksom inte med. Men Per-Ewert på plats även idag. Gäller synliggöra oss som det förtroendefulla alternativet. Vi som kan göra skillnad. Nu ett valår, men ändå, alternativet vilket år som helst. Viss uppvaktning igår, viss uppvaktning idag. Men det stora lasset, jo, det fick han allt dra själv.

Kul få träffa delar av de andra kandidaterna. Martin fixade bilder och vi själva fick tänka till kring texter. Vissa kunde uppenbarligen inte komma, men de som kom, bugar och tackar. Klart vi gemensamt kan fabricera de personliga texterna som gör hela teamet intressant. Mest intressant. Det är nu och några månader framåt som det hela avgörs.    

Kul att Per följde med hem på en fika. Alltid tänkvärda funderingar. En oerhörd förstärkning till gruppen. Tankar som berikar och ger såväl bredd som djup.

Trodde det var planterat och klart. Men insåg nu att det blott handlade om vårblommor. Men för det fordrades det andras inspel. Nu gäller det få tag i lämpliga blomster till gravarna. Inser att jag behöver hjälp med det uppdraget. Är definitivt ingen trädgårdsmästare. Heller.

Kvällspromenad i lugn takt som ändå pressade fram svetten ordentligt. Tröjan sög i sig av den fuktiga kroppen. Fast det finns ju tvättmaskin. Och rörelse är ju en positiv känsla som är bättre än stillasittande. Vare sig det är i en bil eller i en buss – skolskjuts. Allt utifrån de senaste dagarnas ämne.    

I mål med valberedningsarbetet. Levererade under kvällen. Om jag inte hinner hem tisdag kväll så måste jag överlämna handlingarna redan under kvällen nu. Suck. I mål trots allt.

Svensk komedi; Se upp för dårarna. Varning för mötet i Shanghai. Varning eller inte – kommer väl visa sig inom kort.

Expressen/Demoskops mätning visar samma trend. Som presenterats de senaste dagarna av två andra opinionsinstitut.

Juni 2018 (maj 2018)

Socialdemokraterna: 23,1 (26,3)

Sverigedemokraterna: 21,0 (19,4)

Moderaterna: 19,9 (22,3)

Centerpartiet: 9,8 (9,1)

Vänsterpartiet: 8,3 (7,7)

Liberalerna: 5,1 (4,9)

Miljöpartiet: 4,9 (4,4)

Kristdemokraterna: 3,8 (2,9)

Feministiskt initiativ: 2,3 (1,5)

Övriga: 1,9 (1,6)

Osäkra: 11,0 (12,5)

 S, V, MP: 36,2 (38,4)

M, L, KD, C: 39,5 (39,1)

Rysaren lär fortsätta. Sätts med säkerhet in flera breda salvor på Almedalsveckan. I akt och mening att de dagarna har 100 procentig mediabevakning.

Det stora och varma Grattis-ropet riktas mot Rengsjö. Liten kille, nyfödd. Och en stolt storasyster som Liv fullt gladdes åt den lille.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar