lördag 16 juni 2018

Second Day


Nitton personer som mötte upp. Kändes nästan som en form av rekord. Nitton personer plus antal barn. Allt för at möta lördagen med ett tabata-pass. Roligt och utmanande. Fylldes på med en form av tre specialövningar. De var verkligen långa och hade mycket lite med just tabata att göra. Men säkert tog de fatt i bränna-fläsk-uppdraget. Blev en avslutning i Storsjön, komplett själva så långt ögonen kunde spana.   

Andra dagen på Sandvikendagarna. Så många människor som mött upp i det vackra vädret. Och de allra flesta signalerade glädje. Bjöd på leenden och massor med varma kramar. Påminde om en varm sydeuropeisk dag. Fest, nykter fest. Letade febrilt efter Ilse. Hon skulle ju vara på plats. Men för mig inte inom synhåll. Istället kom det en något annorlunda bild. Alla bilder tas emot tacksamt.

Klart där fanns många som jag skulle velat komma i djupare samtal med. Många. Möjligen speciellt Moussa, Henning och Lena. Passerade förbi när jag var synnerligen upptagen. Kunde enbart vinka a la Ria Wägner. Diskret.   

Med Martin och Anton på plats blev det en ung bemanning. Skiljde oss markant från övriga partier. Och drivkraften ökar naturligtvis med stigande opinionssiffror. Gott bygga det på förtroende så får andra bygga sina siffror på oro och problembyggnationer.

Blev ju ingen debatt. Mer en form av dialog. När två ungdomar skulle ställa frågor till nio olika partiers företrädare. Ganska avslappnat möte som aldrig brände till. Fast de två eleverna skötte sig ypperligt. Blev en del skylla-på-andra-inlägg. Enklast så men den stilen leder knappast någonstans. Bidrar inte alls i rörelse. Som borde vara Framåt.

Hade hoppats få med mig killarna, modell mindre. För tävlingen Kidsrun. 600 meter klarar alla. Medalj och upplevelsen springa i publikdränkt bana är en upplevelse. Som de nu faktiskt missade. Men valet var ju deras eget, kanske.

Full VM dag från Russia. Fyra matcher. Och Islands vulkaninsats mot Argentina värmde. Knappast skönspel men ändå ena poängen. Oavgjort mot sådant stjärnlag borde ses som en enorm framgång. Egentligen osannolikt hur ö-folket kan hävda sig så väl. Nu också bevisat för självaste Messi.

Som en kvarnsten om halsen. Malin måste fightas desperat för att hålla Gefle IF kvar i den här serien också. Men då fordras det nog underverk. Ny klar förlust på hemmaplan. Utan att kunna plocka just poäng så kan det inte gå att hoppas på ens underverk. Dräkterna må vara blå som himlen men spelet är mörkare än en skrubblek i källaren.

Sen rapport från Västra Höle. Klackarna i taket och njutningen fullständig. Hade verkligen fått ”rå om” Liv på heltid över veckoslutet.

Testade med ett glas rött. Men hjälpte liksom inte. Trött var ordet. Kanske det varit en intensiv dag i alla fall. Som så här i slutet av veckan kräver sin tribun. Inte ens katterna springer omkring på helfart utan låter dagen stilla passera.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar