lördag 30 juni 2018

Saturday evening

Expressen kunde på torsdagskvällen avslöja interna mejl från den moderata riksdagsgruppen, efter beskedet att Liberalerna och Centerpartiet backat från löftet om att ge Sverigedemokraterna ordförandeposter i riksdagens utskott efter valet. Annie Lööf och Jan Björklund finns det inte något större förtroende för. Det har varit för många svek och dubbelspel.
Allt ovan saxat från Expressen idag. Moderaterna upprörda. Det viktiga konstatera: Annie Lööf bortrest när det märkliga ”löftet” kom från Centerpartiet. Någon som fullt klart trampade över – inte klarade situationen. Men nu är det hela utagerat. För bakom den taktiska manövreringen står tydligt innersta kretsen i (M). Och den äkta gröna färgen är återställd igen utan bruna fläckar. De får istället fortsätta befläcka det blå. 
Kan bli antal spännande dagar här på Gotland när det hela rullar igång från morgondagen. Om det i fjol inte hade 100 procentigt media intresse – så torde arrangemanget ha det nu! Nu när det hela arrangeras för den 50-ionde gången. Jubileum. Så här stort trodde nog aldrig Olof Palme det skulle bli när han startade lavinen.
Mycket speciellt med att få nyttja Per-Ewert & Linas helt centralt placerade lägenhet. Ovanligt också med madrassen som säckat ihop mer till en hängmatta. Men den ska ju bytas ut senare i sommar. Går på sin sista vers.
Utflykt över ön till Katthammarsvik. Under en timme för att komma till den kända fiske-restaurangen. Och som av en händelse telefon från Claus under lunchen. Mästarens Mästare i all matlagning. Men med specialitet fiskerätter. Ser fram emot mötet med honom. Nu när han landat från Frankrike – och även vinkat iväg sina gäster. Klart vi gemensamt ska testa hur långt ett snöre kan vara. Möjligen hela långa vägen! Skulle vara ett enormt lyft för området som finns där i tankarna. Och ytterligare en pusselbit för Mary att förädla.
Klart det finns andra sommargäster på ön. Inte så där många husvagnar numera. Så verkar det för mig i alla fall. Så de gamla minnena lever mer från fordom. Nästa års repris sändning kanske sker på annat sätt än i invand vagn? I ny form av guppi-gupp-täkts-färd. Som det annonserats så tydligt i dagarna. Nästa år utan personalbehov under sommar månaderna – tydligen. Bra planering.
Stavgång morgontimmen. Upp och ned runt muren. Undrar hur många som gåt här sedan tidigt 1200-tal. Men tidigare med andra redskap än stavar. Möjligen skarpslipade grep. Här har mycket blod spillts under åren. Många liv beseglats. För min egen del mer av stelhet, som ökade med avstånd till morgonen. Avslöjar åldern och oträningen. I morgon blir en ny dag. Kanske då igen. Sedan ställs skorna och stavarna undan för resterande del av vistelsen.
Han ta del av Frankrikes åttondelsfinal vs Argentina. En höjdarmatch. Inramat med publik som verkligen håller på sina egna lag. Publiktrycket nådde de allra högsta höjderna. Viva la France.
Inte lika mycket decibel på Gavlevallen. Men i andra förlängningsminuten. En poäng till Gefle. Viss framgång mot annat bottenplacerat lag. Till skillnad mot hemmalaget så kommer de nog få behålla sin spelartrupp säsongen ut. För GIF är det väl närmast klart att två spelare går vidare med sina karriärer. Och inga pengar för att läka läckaget. Oavgjort också hemma i Årsunda. Och höstsäsongen väntar, fortsatt lika tuff. Knappast kompetenspåfyllning här heller.
I morgon en intressant dag i Visby. Om det också här kommer kompetensförhöjning. Trots att det är moderaternas dag.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar