torsdag 21 juni 2018

För den det är givet


Elitism. Ett något annorlunda ord men innehållet borde te sig allt tydligare. Även för de som kånkar på små ryggsäckar. Finns ju en konsekvens i allt som prånglas ut. Satsning på……… handlar hela tiden om att begränsa för den som inte har ett överflöd. Begränsa rörelsefriheten genom att kraftigt avgiftsbelägga det som den vanlige löntagaren har råd med. Höjda bensin och dieselpriser, vägslitageavgifter, förbudszoner. Förbud! Möjligen är det hela nu mer och mer avslöjat och procentsatserna för extrema personer minskar alltmera. Men at det tagit så lång tid att dra bort det döljande täcket!

Framtiden handlar väldigt mycket om teknikutveckling. Dra nytta av densamma. Så himla svårt förstå!? Finns idag möjlighet köra utsläppsfritt – då pratar vissa i nattmössan och begränsar det till fossilfritt. Det här går stimulera genom olika beslut – men sluta slå på dem som inte har råd. Det går bygga i princip hur högt som helst i trä. Men gör det då! Tänk på utsläppen. Kan stimuleras på likartat sätt.

Ikväll. Svallvågorna som dryftades. Som efter en rejäl tsunami. Många åsikter som dryftades med blandning; känslor, upprördhet, praktiskt handlande, tidsperspektiv, syna korten, misstroende, realism, strategi. Och naturligtvis ärlighet. Hålla isär och sortera är alltid långsiktigt nyttigt. Blev i alla fall en form av färdplan som skissades. Gott så. Liksom att rörelse alltid handlar om högt i tak.

Skillnad mellan Messias och Messi. För Leo Messi kunde inte alls frälsa Argentina. Nu är deras fortsatta öde i VM fotboll på en riktigt skör tråd. Kroatien var helt enkelt för starka och nu nosar såväl Nigeria som Island på den andra biljetten. Den som bär mot fortsatt spel i Ryssland.

Regnet som bara öser ned. Halva dagen och fortsättning under kvällen. Blev inställt lång väg, kvällens sena tabata pass. Blev fortsatt vila. På samma tråd som dagen lång, stillasittande framför datorn. Har nog aldrig lagt så lång sammanhållande tid på denna klick-apparat.

Leenas program inför 28 juli börjar ta form. Snart kan det nog presenteras som en attraktiv produkt. Bygga team och göra det på ett positivt, kreativt sätt. Mer av vad vi själva vill och mindre prata om andra. Onekligen skillnad mellan att sprida missnöje mot att vara tydliga och agera rakryggat i alla de olika sammanhang vi deltar i.  

Dagen före. Men dagen blir ingen vanlig dag. Två vigslar vankas. Ärofullt och därmed i högsta grad utmanande. Det som för så många gör skillnad. Dessutom är jag bekant sedan förut. Gör det inte alls mindre stort. Tvärtom.

Fick se lilla tjejen sen eftermiddag. Dagar sedan, och nu väldigt kort. Ändå enkelt konstatera; så fort det går, Stabil följde så klart med blicken. Leendet var så starkt. Underbart.

Nils-Olov åter från Stockholm. Mellanlandar i Gävle. Har ju deras eget program men nog ska de väl landa också hos mamma och även här?

Duktiga ta betalt för jaktarrende. Organisationen med säte i Uppsala. Samtidigt som de skriver att det ska harmonisera med omkringliggande områden. Mycket dålig omvärldsspaning. Eller ingen alls är uppenbart.  

Ekonomi, känner med vårt elitlag i bandy. Minustecknet större än två miljoner. Tufft även i vårt elitlag i ishockey. Orkar inte gå efter de bästa målskyttarna men köper grisen i säcken utan läkarundersökning – tydligen. Och får nu betala för tre målvakter, dyrt. Säsongen igenom. För elitlaget i fotboll verkar rutschkanan gå väldigt fort utför.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar