torsdag 14 juni 2018

Simma i dynga


Skitigt, ju värre desto bättre. Kombinerat med lite mygg så blir det ordentligt minnesvärt. Och ju j-ligare desto roligare. Fastna, kämpa sig loss, jobba intensivt. Många moment som fick utföras dylik kväll. Handlade om mossolympiaden i en myr söder om Årsunda. En form av sista-träffen-inför-sommarledigheten. Orienteringen för ungdomar satte slutpunkten för vårsäsongen med det numera traditionella spektaklet. Hämtade Emil och Olle. Ju längre vi var på plats, ju mer engagerade blev de. Tyvärr följde inte Kalle med. Han hade med säkerhet förlösts om han hade slagit följe. Blev en hel del skit i bilen. Men det får man väl stå ut med. När torven torkat går det nog få bort densamma. På något sätt. Blir kanske svårare rengöra alla de där kläderna.

Fortsatte ned till Storsjön. I med gänget innan grillade korvar väntade på stranden. Och detta jämte en god hembakad kaka. Inte blev de rena i sjön utan väntade en varm och rengörande dusch. Tror killarna somnade ovaggade.

Satte mig och tecknade ned skriftligen de synpunkter jag ville föredra på träffen kring översiktsplanen. Nu finns de på pränt i varje fall. Utan avsikt at förändra i dokumentet. Men finns ju alla möjligheter mata in när nu handlingen går ut på en form av remissrunda. Samråd.

Blev ingen promenad för mig med Ilse. För rätt som det var så var de liksom borta. Puts väck. Kände mig något paff. Fast de hade väl viktigare saker och ting som väntade. Den som väntar på något gott. Och därmed väntar jag gärna.

Hade tillfälle titta in i huset. Känns som att nästan allt är klart nu. Den där kaminen är ju extra som ska monteras från annat håll. Kommer säkert prydna där till vänster. Och redan på plats, köksutrustning och köksön. Mastodont pjäs.

Fotbolls VM rullat igång i Ryssland. Och som alltid. Värdnationen först ute. Precis som en turnering givetvis ska vara. Hemmaseger. Det som ger skjuts framåt och fortsatta magiska publiksiffror. Missade ikväll – men så var det ju mossen som drog. Men från och med nu lär det bli mycket sparkande framför TVn.

Hann med lunchen på Strandbaden. Mycket folk som bidrog till att jag inte hann få informationen vad som händer inne i Syrien. Men fortfarande av största intresse från min sida. Hoppas nu det blir tillfälle för uppdateringen. Vill få fram en verklig bild av nuläge och vilka möjligheter som verkligen föreligger.

Avvaktar återkopplingen. Tre vice män från egna regionen och min egen gruppering träffat representanter från det län som är det stora föredömet för oss tydligen. Och de kom med det namn som har dragit så stor uppmärksamhet till sig med speciella uttalanden. Men verkar vara rena idolen för några personer i vår egen konstellation. Vår utsedda trio saknade uppenbart det fjärde toppnamnet som uppenbart fått något än viktigare till sig i sitt stressiga och framgångsrika leverne.  

Ett speciellt beslut idag i Eskilstuna. Förbjuder tiggeri och gror sig därmed förbjudit fattigdom. Vilka orakel det finns som därmed fixar bort ett samhällsproblem med sin egen stora hjärnkapacitet! Professorer allihopa!

Kul se att tjejhockeyn fått ett lyft i och med samarbetet mellan Brynäs och Sandvikens IK. Kul också få se att Marcus långa arbete uppmärksammas. Det är honom väl förtjänt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar