fredag 1 juni 2018

Från snack till handling


Fortsättning följer – även in i juni månad. Efterhängsna värmen. Skönt men också det här med vatten. Varning att vi ska vara återhållsam med den blöta varan. Kan ta slut. Först droppen dripp sedan droppen drapp och därefter ingen droppe alls. Måste ha varit varmaste månaden, den här maj, någonsin. Växterna formligen skriker efter att få ta del av någon droppe i alla fall.

Folkhälsa, så brett. Svårt fånga – en del av utmaningen. Tillväxtverkets stora redovisning kring livsstilar, hur vi mår i varje enskild kommun ger så många möjligheter att sätta upp en fungerande prioritering. Klart jag jämför inom de tolv uppställda rubrikerna och ser att vi helt klart ligger sämst till i länet runt bostäder. Delad sämsta plats under rubriken Hälsa. Identifierade utvecklingsområden. Shoot.

Idag, årets länsfolkhälsopris. En ära att det hamnade hos Madeleine. Presentationen var i sig en höjdare. Konstigt att det här hade gått mig oförmärkt förbi. Borde ha uppmärksammats lokalt!

Uppmärksammades som årets företagare. Andreas. En kille som det alltid går att lita på. Fortsätter i sina föräldrars fotspår. Gladde även mig. Blir ett stort grattis när jag väl träffar honom. Oavsett när. Torde bli många dagens där längre fram också.

Dagens program för Mary. Digert. Från morgon till kväll. Och så fick hon sova ut över natten. När jag lämnade henne tillsammans med högskolans företrädare. Och i trygghet att programmet var kvalitets certifierat av Per. Efterjobb förespråkas. För att få ihop det hela med det andra. Ashleys var för mig en ny bekantskap. Och så det där med sallad och ädelfisk. Dubbelt intressant. Nu när dörren är öppen borde det vara dags kliva in över tröskeln. Fast det är ju ovanligt. Organisatoriskt ska det ju gå en viss väg. Vare sig det är framgångsrikt eller inte. Handlar fullt klart om förtroende, eller brist på. När etableringsfrågor handlar om att gå i mål eller enbart fastna i snack eller väntan – då är det illa. Action please. Lämna vidare finns inte. Drar vidare mot en success story. Så kan andra fördjupa sig i strategi dokument och all annan administration.

Lärorikt. Att det finns skillnad mellan person och person. I samma kommun till och med. Vissa får bredband, andra inte. I samma by! Likabehandlingspolicy eller om det nu betyder något annat i verkligheten. Finns klart ett regelverk, men är det så töjbart.

Mamma och glass. Något som jag i varje fall kan bjuda på. Och närhet, samtal, umgänge. Men så är det detta med att ta hem. Hem på fika, hem på lunch, middag. Går helt enkelt inte med de avstånd som ska överbryggas. Därmed blir det fysiska umgänget starkt begränsat. Klipper hål i en människas vanliga leverne.

Blev ingen tabata. Tydligen inställd. Men något utlovas lördag morgon. Bara ställa klockan. Istället lång promenad med stavar runt Hyttmarken och så blev Mary involverad i bilden av ett nyfött föl. Sen middag. Men utomhus gick det inte alls. Knotten vann matchen. Avslutade med let´s dance. Och någon skulle ju vinna.   

1 kommentar:

  1. Vilken bra dag. Super utflykt med stavorna (trött) och underbart att se den nyblivet föl!!

    SvaraRadera