tisdag 5 juni 2018

Så kyligt


Ingen jordbävning. För det är Sverige ett alldeles för stabilt land. Men skakade till ändå. Nu när SCB avslöjade sina siffror för hur svenska folket skulle röstat – om det var val idag. Positivt i en riktning, för viss konstellation. Börjar bli en form av modefärg nu, verkar det som. Brunt. Sedan kan smaken vara hur unken som helst. Klart och tydligt indikeras att missnöjet mot allt växer. Inskränkthet är en framgångshistoria. Och samhället krymper ihop.

Indikerar även andra problem. Visst brukar det vara problem inom en regeringskonstellation så här före – men så stora problem. Nu är även den andra konstellationen ute och svävar. Hur det med dessa siffror skulle gå at formulera en kraftfull regering efter valet måste ses som mycket skakigt. När vi också vandrar in mot en trolig lågkonjunktur. Framtiden torde aldrig förut ha varit så osäker. Just nu; Det som sker, det sker. Kanske självförvållat med alldeles för mycket strategiska ställningstaganden i akt och mening enbart fånga väljare. Som väljarna inte förstått utan vandrar ut i osäkerhetens tidevarv. Samtidigt går ju partierna ut i valet som egna enheter. Och söker förtroende. Helt klart är att den som lever får C.   

Tänt vare här. Runt Sala har det nu uppstått än fler bränder. Flera byar evakuerade, andra står beredda följa efter. Trots mycket stora insatser och helikoptrar som kör i skytteltrafik har Räddningstjänsten inte kontrollen. Som bevisar att när elden är lös är människan mycket klen. Efter min utbildning där nere så känns det naturligt som nära kontakt till Silverstaden. Berör.

Utmanad av en person som döljer sig bakom pseudonym, Kritikern. Är det så svårt förstå? Vi är mycket tydliga. Vi vill gärna ha högstadiet i Österfärnebo kvar. Men också utifrån att våra elever där får en god undervisning och redovisar goda skolresultat. Nu har ju den professionella ledningen likaställt det med lärarbehörighet. Intervjuer med sökanden påstås ju ske – och det är de som avgör om skolan ska leva var. Så når skolan upp i procentuella tal som kanske t o m överstiger våra andra högstadieskolor så torde fortsättningen för eleverna vara oerhört goda. Eller till och med självklara. Sedan följer massor av andra pluspunkter; attraktiv ort, god service, helhetsbygge, framtidsplaner. Och mycket, mycket annat. Att orten också ligger närmare Mälardalen så ger det väldigt bra förutsättningar Istället för att upplevas som kommunens baksida.    

Så härligt läsa Marys rader. Kunskap i högklass. Riktar sig direkt till en presumtiv etablerare. Och ska någon klara av att fixa det här ända in i mål ja, då är det definitivt Mary. Går ända in i kaklet.

M för Malin. Önskade henne givetvis lycka till. Kollade in det mesta. Och speciellt i slutändan stod lyckan ljusblått bi. En poäng är bra trots allt. När nu bottenstriden är en realitet. Klart vi behöver Gefle IF så högt upp som möjligt.  

Ny kontakt, Anton. Vågar säga vad han tycker, vad han känner. Och säger det så tydligt. Sticker verkligen ut med sin ärlighet. Utmanande räkna in i laget.

Hann med den där timmen med Patrik. Kallt som bara den. Speciellt när nu dagarna varit så varma, så heta. Tabata passet nere vid strandens kant missade jag inte. Gjorde då inte de där positiva avtrycken som jag annars brukar känna.

1 kommentar:

  1. Jag gör min bästa, men styr inte företaget tyvärr :-). När det gäller FDI kan det tar många år, men vi kör! Tänk på att skapa en fin 'attraheringsbok' som kan användas till olika möjliga företag som kan tänka sig att investera i regionen.
    Happy National Day!

    SvaraRadera