söndag 3 juni 2018


Bara punkta ned. Ingen idé vänta in någon form av vilodag. Klartext gäller. Och sedan förhoppning om snar och konkret återkoppling. Blandar stort som smått. För i just det lilla kan det stora återfinnas. Att börjar ju med det första steget. Det som alltid är helt avgörande. Tänk om det var blott den lilla utflykten som gav rörelsen. Tror ingen annan över huvud taget skulle tänka så. Där skulle blott ett enda geografiskt område gälla. En speciell plätt. Fast den går det ju använda till något annat.

Svårt ligg still. Hjärnan är liksom i planeringsstadiet. Säkert något jag glömt bort och som är ytterligare en form av krydda. Samtidigt alltid den där frågan – hur många bollar går det att hålla i luften – samtidigt.

En sådan där söndag som jag i varje fall fick lite gjort. Fast naturligtvis inte det allra viktigaste. Åter en dag utan att få se en skymt av Ilse. Troligen hade de mycket omkring sig idag – också. Försökte på alla möjliga sätt nå fram. Men det var tydligen omöjligt. En bild över nätet hade varit gott få. Kanske kommer under veckan. Håller ögonen öppna.

Lite klippa bort han jag med i varje fall. Men samtidigt ordentligt stucken. Mygg kanske – eller de där märkena efter knott. Ser inte alldeles attraktivt ut.

Utan vatten, ingen gräsmatta. Men istället mycket ogräs. De där maskrosorna som istället invaderar. Lade några timmar i Hyttmarken för att klippa bort dem. Gräsklipparen på hög nivå så den inte bryr sig om att kapa gräset så där lågt. Tog tid, men tog också ork. Hettan var i det närmaste odräglig.

Hem och ett bad. Stranden invaderad av badsugna. Men knappast mycket av lugn och harmoni. Istället surrades det på friskt. Med de där vattenskotrarna som egentligen är förbjudna. Bara kolla in länsstyrelsens sida. Men möjligen en EU regel som jämför dem med båtar. Samtidigt är det knappast troligt att båtar får framföras fram och åter heldag i anslutning till badplats. Borde vara möjligt nyttja hela sjön. Fast det handlar väl mer om ett sätt att vilja visa upp sig och sin leksak.

3,6 miljarder. Ofantligt stora pengar. Nu besked att staten satsar. På dubbelspår norr om Gävle. Och som det ser ut i dagstidning. På grund av Miljöpartiet! Undrar om det är så när korten synas. Ett stort steg framåt också för logistiknavet vid Tolvfors. Nu borde någon få bort knotten ur halsen och klargöra vad som gäller för el-vägen. Räcker inte med fossilfritt när tekniken möjliggör för utsläppsfritt.

Tagit fram kartmaterialet. Så många argument för just den här cykelvägen. Och med kartan i högsta hugg så blir det också så åskådligt. Fattas blott sträckningen för högspänningsledningen. Men den fixar jag in per morgondagen. Pragmatiskt handling? Eller spela ut den som politiskt inlägg? To be or not to be.

Måndag. Då ska det ju påbörjas. Intervjuerna av de behöriga som sökt arbetena på högstadiet. Kollar igen, hur Skolverket mäter lärartätheten. Kan de verkligen ha fel. Och så då igen – bedöma kunskap och kompetens utifrån behörighet i högskoleexamina. Eller kompetens utifrån betyg. Lämplighet utifrån behörighet? Säkert till del – men helt och fullt och fast? Spännande utveckling. Så väldigt många olika funderingar som betyder och som måste vägas samman! När förändring påkallas i form av saker och ting som ska plockas bort så kommer det ofta fram om det finns samhörighet i bygden – eller ej. Många uttryck som möts; medborgardialog, resultat, kostnader, förutsättningar, investeringar, barnkonventionen, konsekvenser med mera. Ser nyfiket framtiden an.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar