måndag 25 juni 2018

Färgen är GUL


Det är inte längden det handlar om. Det är kvaliteten. Bevisades idag också. För det handlade inte om speciellt lång tid. Snarare kort. Men innehållet maxades. Fick hålla i Ilse. Både i vaket som sovande tillstånd. Naturligtvis det som måste kallas som höjdare. Mysigt och det som ger kryddan i livet.

Diskuterades vidare. Vad som är en politisk fråga – och inte – i en politiskt styrd organisation. Men också hur saker och ting släppts fram och att det nu inte lägre handlar om någon form av ångervecka. Har frågan baxats så här långt går det helt enkelt inte längre skrika efter politiska insatser. Fortsättning lär följa.

Känns närmast som en sommarvecka. Många i semestertid, andra i väntan på. Inte allt som går på högtryck längre. Andra alltid i högvarv.

Kul få det där långa samtalet. Har ju gjort och förmedlat in ala dessa frågor som skulle föregå färganalysen. Och nu hade de blivit behandlade, analyserade. Fick en där långa genomgången idag, 2,5 timme. Och helt fel var det definitivt inte. Det som presenterades om mig själv. Förbättringsområden, definitivt. Samtidigt går det ju inte förändra en själv och vad man har i sig. Visdom ”…..om människor som inte förstår varandra åtminstone förstår att de inte förstår varandra, då förstår de varandra bättre än när de – utan att förstå varandra – inte ens förstår att de inte förstår varandra”

Ingen hemlighet att färgen blev gul, väldigt mycket gul. Men också med en markerad grön färg. Betydligt mindre med rött och ganska obefintligt med blått. Sammanfattningsvis handlar det om en hel del tempo. Fridfull och optimistisk. Visar inte känslor. Ej rädd göra fel. Med nyckelorden tveksam/samarbetsvillig, stimulerande, konsekvent, svårhanterlig inom profilanalysdiagrammet.

Men med en hel del karaktärsdrag. Duktig på at ge feedback, både muntligt och på annat sätt vilket får människor at öppna sig, lita på och uppfattas som hjälpsam och öppen. Bra på at lösa problem som har med människor att göra. Uttrycker sig på ett känslomässigt sätt. Vill helst inte tillrättavisa människor. Undviker det medvetet för att bibehålla bra relationer. Stort förtroende för andra och vill gärna acceptera dem. Men kan ibland missbedöma deras förmåga. Tycker om att vara med och fatta beslut. Tycker om att arbeta med chefer som klarar av att ta snabba beslut. Tycker om att ha med människor att göra i en vänlig social omgivning. Påverkar de flesta med värme. Påverkar andra genom att etablera personliga relationer och utför gärna tjänster för att utveckla dessa relationer. Motiveras av uppskattning och erkännande. Är optimistisk och har i allmänhet sinne för humor. Använder sin människokännedom till att bygga upp en gemenskap och öka gruppens engagemang. Tillgiven, förstående och lätt att få kontakt med. Ger ett välvilligt intryck. Vill uppskattas som självständig person, visar det oftast på ett vänligt sätt. Kommer bra överens med de flesta människor och kan vara ganska informell och avspänd i deras sällskap. Även när han träffar andra människor som han inte känner, försöker få dem att trivas. Är både god talare och god lyssnare. Har en tendens att dölja en del av sin rättframhet bakom et vänligt yttre och uppfattas i allmänhet som en mycket vänlig och pålitlig person. Bra på at lösa konflikter mellan andra. Anser at bara man pratar ut med varandra så löser sig det mesta. Är positiv i sitt sätt att umgås med andra. Kan inte förstå att andra inte ser på livet som han själv gör. Bedömer andra människor efter deras förmåga att uttrycka sig verbalt och visa värme. Umgås med människor på ett säkert, diplomatiskt och behärskat sätt. Har förmågan att se helheten. T ex hur han ser på relationer, medvetenhet om andras känslor och inriktar sig på de verkliga följderna av egna handlingar och beslut.

Med betydelse för organisationen genom att vara; Resultatinriktad, Hängiven sina egna idéer, Når sina mål genom att engagera andra, Vidsynt tänkare, Bygger upp självförtroende hos andra, Lagspelare, Snarare okonventionell än konventionell – finner nya sätt at lösa problem, Kreativ problemlösare, Tycker om att umgås.

Och så sammanfattningen; att vara social, optimistisk, levnadsglad, lättstött, självupptagen, vill gärna synas. Arbetar i team genom att kommunicera, tillåter andra att uttrycka sig, entusiasmerar andra människor, ger gruppen energi, vill ha verkstad och inte alltför mycket snack. I arbetet optimistisk, utåtriktad/charmig, pratsam/ytlig. Bör balansera sig genom att tänka efter innan du talar.

Plus en massa, massa annat att fundera vidare kring. Bör nog göra lite då och då. Samt inse att jag nog borde engagera mig mer med den andra färgen. Den mer analyserande, de som kräver noggrannhet, vill ha tydliga regelverk. För uppbalansering och tillsammans bli en än mer drivande samhällskraft. Enklare att kaka söker maka.  

Och allt det här betyder att det var en oerhört värdefull sittning – den där med Åse hela förmiddagen! Nu är det helt upp till mig att förädla hennes nedtecknade bild. Och förstå att gult sällan är bästa miljön i en offentlig verksamhet som främst färgas blått – förutbestämt. En kvalificerad utmaning i sig!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar