tisdag 26 juni 2018

Fiskeupplevelse avdelning fantastico


En helt ny upplevelse. Fantastisk är för lite laddat. Aldrig förut varit med om något likartat. Eftermiddagens nöje intill kvällens. Enorm satsning som görs. I det yrke som har mycket låg föryngringsgrad. Fiskeriet. Perfekt få uppgradera mig kring förutsättningarna från en verkligt satsande yrkesfiskare. Som för yrket vidare i den sjätte generationen.

Ut till havs och få vara med och vittja två laxfällor. En utflykt som kommer ligga kvar för alltid. Och förståelse för vad som ligger inom det här yrkesvalet. Inga sötesbrödsdagar. Ett livsval.

Fick också ta del av förutsättningarna och kan gott vittna om att myndigheter inte alltid hjälper till, underlättar, ger goda förutsättningar. Utan helt enkelt tvärtemot. Inte ett exempel, utan flera. Kanske ett exempel på omvänd välvilja till småföretag. Och stöd till att landsbygden ska utvecklas – knappast.

Fakta är aldrig tungt att bära. Men svårare få utväxling för så det blir avgörande för förbättringar. Måste ske på så många områden. Klart att valet den 9 september blir mycket ett avgörande datum. Så mycket som måste hålla ihop från kommunal, regional till nationell nivå. Plus i andra riktningen.

Klart jag avstod kvällen Fotbolls VM. Kunde ju inte påverka resultaten över huvud taget. Men i morgon. De svenska killarna. Då missar jag inte en enda spark. Kan vara sista matchen i Ryssland i år. Eller möjligen matchen som för laget vidare i slutspelet. Osäkerheten sprider sig med nervositetens uppenbara närvaro.    

Hann ta del av Gävle Centern kampanjmöte i Hamrångefjärden också. Med inbjudna ”pratare” som skulle höja stämningen, kampstämningen. Intressant få ta del av siste talaren. Som har erfarenhet från hela landet.

Andra delar från dagen. Några beslut som togs. Känns uppenbart positivt. För att bestämma sig ger i sig en större trygghet. Värmen är ju viktig även vintertid. Och nu har beslutet tagits så återstår enbart hantera det mot och till några myndigheter. Tillstånd givetvis.

God nyhet. Nu känns det verkligen positivt ha Monica på banan igen. Äntligen kanske man också kan säga. Resan har varit väldigt lång. Men som alltid finns det ett ljus i tunneln.

Beslut i all ära – men de ska också tålas att bli granskade. Klart att de då blir mycket mer hållbara än bara sisådär att. Uppmuntrar jag gärna – alltid.

Klart alla ska få tycka till. Även odugligförklara. Klart det alltid finns andra vägar, har funnits andra vägar. Och läktarspelare har ju också sina platser att fylla. Visar sig alltid. Så det som man får ta emot över mail är väl enbart en bild av samhället idag. Hatets boning. Och så finns det vissa som underhåller denna mörka världsbeskrivning. Samtidigt har det väl alltid funnits olika former av sjukdomar i ett samhälle.

Morgondagens svenska planering. Klart mycket och stort fokus ligger på klockan fyra. När det är upp till bevis. Nu omgång i Russia eller spelat klart under detta VM slutspel. Att vara eller inte var. I morgon stannar Sverige under några timmar. Många tummar kommer vitna i kramp över förhoppning för hemmaseger. Blir så med mina också.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar