torsdag 28 september 2017

Letar febrilt - Brynäs Hjärtat?



Lika bra bege sig iväg hyfsat tidigt. För kändes som en något grå dag. Och Sola ska ju vara i Karlstad. Och sol är ju något som jag längtar till, liksom många andra. Längta till kan man ju göra utan att vara i behov av Klimatvård. Lång resa för att åka själv. Men nu blev det ju så. Hade bespetsat mig på trevligt ressällskap – men så blev det inte. Tyvärr. Många frågor uppe på agendan som vi tillsammans skulle behöva diskutera och utveckla.


Hinner med den där utgåvan som tar pulsen på samhällsklimatet i landet. Lite överraskande faktiskt, det där att få en ny titel fast vid mig själv. Tänk hur det kan bli! Utrymme begränsat så nyanserna i intervjun hamnade liksom på sidan om. Men så är det i samtal – det plockas alltid fram något litet som fastnar. Ibland fastnar det i lyssnarens öron det som lyssnaren bestämt ska bli sammanfattningen – redan före samtalet.


En lång dag idag där det blir att räkna bort TV sändningen från Östersunds hemmafight i Europa League slutspelet. Klassiska Hertha Berlin på motståndarsidan. Östersund har tagit os alla med häpnad och stor känsla för deras bollhållande stil. Trots lagkaptenens beteende på flyget! Missar även Brynäs hemma match vs Djurgår´n. Som redan betyder så oerhört mycket efter den skrala inledningen i SHL. Starkt manskap på papperet – men det ska ju fungera som ett lag också. Hur mycket betyder ledarskapet egentligen?  


Olika sätt att stödja näringslivet. Har en speciell lidelse för det, nye moderatledaren. Riksdag-Centralen, eller taxi istället för en tunnelbanestation. Finns ett regelverk. Men sätts helt ur spel. Är ju folkvald och har egna spelregler – tydligen! Borde förstått att han skulle granskas. Brist på insikt?


Rullade igång i Malmö. Stämmoförhandlingar. För egen del Intresseföreningen Bergslaget. Utbildningspasset från Värmlands egen direktör gjorde resan väl värd. Så mycket sanning och självklarheter presenterade på ett pedagogiskt enkelt sätt. Imponerande. Så borde utvecklingsprojekt för tillväxt dressas.  


Mobilisering. Väntas bli en rejäl fight i Göteborg. Nazisternas demonstrationsmarsch. Kommer mötas av yttersta vänsterextrema grupper. De som reser runt och slåss med alla möjliga metoder. Och naturligtvis framför ett enormt mediauppbåd.


Slängde mig över Sportnyheterna. Det här med Östersund och deras europaäventyr blir större och större. Idag ett noll vinst. Kylig straff. Topplag i Bundesliga nollat. Imponerande.


Inte roligt, inte motiverande. Sömnigt och avslaget. Fjärde raka förlusten. Brynäs frejdiga attackhockey blivit ersatt av att hanteras som en slagpåse. En form av Melin effekt. Och målvaktsspelet fortfarande skakigt. Honken närmar sig kassen i ilfart. Och Melin exitläget.  


”Annie Lööf ska helt enkelt bli hela Sveriges solstråle. Den som inte väjer för problemen men som inte heller tycker att de är olösliga.


Tanken är inte dum. Det finns för närvarande en gnällighet i svensk politik som stundtals kan bli prövande.” Hon är klok hon – Lena Mellin Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar