lördag 9 september 2017

Älgpass


En sådan här grinig dag. Grinig genom det regntrött vädret som hängde ned från himlen dagen igenom. Inte så mycket i millimeter, men tråkigt grått.


Fast det ska naturligtvis inte gnällas på väderleken. Inte när den är så här. Jämför med läget söder om USA, och snart är orkanen då inne över själva USA genom att Florida drabbas. Så oerhörda krafter som inte låter sig besegras. Så många som är på flykt. Tur att de i varje fall inte har några murar att klättra över, trots Trump

Inte helt enligt tidsplaneringen. Men i alla fall. Stöd av Per-Ewert när vi släpade ut en del material till läge väster om tornet på Hornberget. Blev ett markpass med helt nytt läge. Efter det enormt stora kalhygget, blev några pass helt öppna för varandra. Och så går det ju inte ha det. Blev något nytt läge för Olles pass. Men ändå hann jag inte klart med allt. Fast det mesta dit dragit och det mesta arbetet gjort. Fattas i alla fall taket. Men det kommer. Hann liksom inte under dagen. Ett mer kortpass än det gigantiska öppna-landskaps-pass som det skulle varit frågan om – om det gamla byggts upp på samma plats som tidigare

Undrar om det accepteras som Olles Pass eller om humorn ska döpa det till något helt annat. Förra passet fick ju namnet spårvagnen – så vad kan det här få heta?

Hade med mig en hink. Men hann absolut inget alls. Så ambitionen att skrapa ihop lite lingon blev det inget av. Däremot Lina, både lingon som svamp. Inte alls lika stel. Och dessutom erfaren med att förse sig från naturens skafferi.  

Berör så mycket. Klart mamma inte blev glad – tvärtemot – när hon fick reda på att nära väninna hamnat på Gävle sjukhus med en blödning i hjärnan. Livets gång – det också. Med stor portion livsvilja så ska det här klaras av!

VIP – låter så bra. Men det var ganska få som var nere på Årsunda IFs VIP middag. Men gott var det – jätte. Matchen ja – Stensätra kom med antal reserver. Så förlusten kanske var lite grann av självskriven. Men 8-0 var att ta i. Tre matcher kvar, sex poängs försprång och en jättestor målskillnads fördel. Känns gott med ett stort förtroende i laget, trots att några alls inte klarade av att vara delaktiga. Delaktig i allra högsta grad; Emil. På sin 18-årsdag blev det sex. Ovanligt när målskyttet brukar vara mer utspritt.

Sms från Toscana. Inte illa. Idag hos Greve Någonting - som uppmjukning inför fyra rätters middag. Hoppas de har tur och retur beställt. Annars lär det bli något tomt på ledningskontoret och annorstädes där det görs stora fotavtryck.

Stiltje i tapetseringen. Men det är ju upp till mig att biträda – bara. Och själv fungerar det inte alls. Några brädor i taket – vad jag orkade med att färga in. Kan ju vara bra ha lite framför mig och se fram emot. Som att pensla på den här färgen. Blir bättre än det varit – fattas bara.  

Väntas partistämma. Inget ombud själv, så söndagen blir stämmoförhandlings-diskussions-fri. De som ställer upp på stämman i år har också tagit till sig uppdraget att läsa in alla handlingar, ansvara för vissa avsnitt själva. Och avsätta morgondagen fullt ut. Som vanligt håller man till i Söderhamn. Naturligtvis skulle det vara värdefullt att få ta del av ombudens funderingar. Men så brukar det ju tyvärr inte vara.   

Att förstå tiden man lever i, och ge svar som folk tror på. I dag är visionerna svåra att hitta. Det vi vill höra om är idéer som betyder något, som kan bidra till att förbättra våra liv och upplevd välfärd, så säger Petter Stordalen. Den norske miljardären, hotell magnaten.

Stort grattis till Felix. Den lille som tippade mest rätt på fotbollsmatchen. Välförtjänt att fritt handla något på Intersport. Känsla för fotboll tydligen. Vad månde bliva?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar