lördag 16 september 2017

Garden party


Lite i alla fall. Klart det finns en lång lista på saker och ting som egentligen skulle göras. Men det har ju stått stilla med tapetseringen av rummet. Så det blev dagens höjdpunkt. Gick inte fort. Men nu är definitivt det mest gjort. En bit bredvid fönstret och så trixa nedanför detsamma och elementet. Blir ett äventyr i sig själv. Men något ska väl resultatet indikera. Klart at målning och tapetsering inte hanterats så där professionellt. Men får vara nöjd när det mer är resultatet från glada amatörer.


Glad. Jo, glädjen efter att gårdagskvällen innehöll den sista punkteringen av spänning i fyran. Två omgångar kvar och ledning med nio poäng (9!) och tjugoett (21!) bättre i målskillnad än tvåan. Nu gäller det använda hösten för att stärka organisationen och truppen. Rimligen är mycket av det arbetet redan påbörjat. Kanske två träningar per vecka blir tre? Klart att det inte går vandra uppåt och inrikta sig på att slåss i nedflyttningsregionen. Nu måste ansvariga kliva fram ordentligt. Har man låtit sig väljas till specifikt uppdrag så måste man också ro skutan i land. Känns gott att mina egna förslag också blev verklighet, trots motståndet. Blev verklighet då man sprang bom på sina egna uppkastningar.


 SIFOs väljarbarometer. Verkar definitivt inte bry sig om något om och kring Transportstyrelsen. Många ger just SIFOs siffror störst tilltro – av alla olika opinionsinstitut.


SvD/Sifos väljarbarometer i procent

Frågan: "Vilket parti skulle du rösta på i riksdagsvalet om det var val i dag?" 

Svar i procent samt förändring i procent vid samma undersökning i augusti.

Socialdemokraterna 29,7 (30,0)

Vänsterpartiet 7,4 (6,4)

Miljöpartiet 4,5 (4,1)

Moderaterna 17,2 (16,2)

Centerpartiet 11,9 (12,4)

Liberalerna 5,0 (6,2)

Kristdemokraterna 3,7 (3,6)

Sverigedemokraterna 17,8 (18,3)

Övriga 2,7 (3,0)

Andel röstberättigade som röstar blankt eller ej anger parti: 14,0 procent

Antal intervjuer (genomförda 4-14 september): 10 429

 

Opinionssiffror handlar det inte om. Utan tydligt och klart slutresultat; Gefle IF vs Dalkurd. Och så drog matchen iväg till övertid. 0-1 till dalalaget! Illa, men en ny härlig Gävle insats. Ett helt nytt lag med ny tränare. Kanske idag skillnaden var att Giffarna hade två avstängda, varav norskens frånvaro  gav trubbigheten.

 

En speciell afton. Badtunnan inbjöd så härligt efter Sörbyvägen. Annika och Tommy hade bullat upp med extrem värme i tunnan, 43 grader kändes innan kroppen insåg hur härligt det var och lät sig sänkas ned. En helt speciell afton i sommarens kvarvarande värmekväll. Excellent paj och god öl. Klart det bara var att inmundiga det sköna. Det kunde knappast varit härligare i ens en italiensk olivodling. Annika hon är nämligen rena odlingsmästaren själv. En härlig trädgård gav en underbar inramning.

Glädjande. Olov hem med sin lille kille Henning. Och naturligtvis med Lina. Tuffa dagar men som i alla fall gått bra. Många varma grattis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar