söndag 10 september 2017

Paint it black


Knappast syndafloden som trängt in men ett ordentligt regnväder som piskade på under natten. Stiger upp ganska tidigt, fast det är ju trots allt söndag. Sovmorgon för många efter långa nätter. Uppladdning för ny innehållsrik dag. 


Ordnat själv. Men givetvis fordras det skjuts. Något imponerad av mamma som ringt och själv ordnat med fotvård. Så här tidig söndagsmorgon. Så behöver endast biträda med bilresan tur och retur.

Hinner först nu med Dagens Samhälle. Det är faktiskt över hundra kommuner och landsting som styr i vad som vissa benämner som ”oheliga allianser”. Men trots fler kommuner än landsting så är blocköverskridande samarbete/styrning endast en fungerande konstellation i fyra landsting. Jämtland/Härjedalen, Södermanland, Östergötland och – Gävleborg. Spekulationerna ökar naturligtvis i antal ju närmare valåret 2018 som resan närmar sig. Ytterst handlar det om förtroende, mellan de ledande personerna. Utan förtroende så ökar mundiarrén lavinartat.  

Nu blir det tydligen uppehåll. Men idag var det i varje fall dags. Dags för den där tabataträningen.. Utomhus på gräsmatta. Fanns en del blöta vattenansamlingar. Gott få vara ute. Lättsammare fylla lungorna med syre. Uppehållet på grund av Patriks semesterutflykt till Turkiet. Hade varit bra igår fick jag klart för mig. Det där med Hjärtats Dag på Strandbaden. Och det känns gott- att det gick så pass bra att de klarade av att hantera sin ekonomi. Och med en föredragshållare som i det mesta berörde stort.   

Irma tränger sig på. Ger väldiga vattennivå ökningar. Och bidrar till katastrofläge även i landet USA som borde vara robust. Har väl absolut inget med klimatet att göra. Som den kufiskt besläktade presidenten i USA försöker övertrumfa amerikanska  folket i. Återstår lyssna in vad han påstår katastrofen kommer ifrån. Vattenmassor på mellan 4 och 5 meter som tränger sig upp på land. Så robust kan aldrig ett samhälle byggas, så det klarar sig emot dessa massor.

Klarade sig inte mot trycket gjorde heller inte Norrby. Trots ledning med 2-0 så torskade de i övertid. Tre nya Gefle IF poäng. Nu börjar jag tro på nytt kontrakt. Oerhört spännande. Super regisserat. Dessutom avslutningen på annat sätt – när matchhjälten visades ut för att ha firat. Fotbollen är liksom inte idrotten för att visa känslor. En av de mest märkliga avslutningarna – ever. Fick även mamma vakna till. Hon som så länge trodde att Borås laget skulle plocka med sig alla poäng som var på spel.

Lite, mycket litet målat blev det i alla fall. Går inte fort med taket. Men nu är några ytterligare brädor målade. Vilken tur att jag inte har ackord. Rena rama Skalman. Men det går alltså framåt, det som är det allra viktigaste. Tempot är en annan sak.

En legend som gått i mål. Den andra delen av Hasse och Tage. Först Tage och nu följer kompisen Hasse efter. Två som kanske idag hade kallats stand up comedians. Men med en enorm respekt för det sagda. Hur de säger det allvarliga med humor. Tidigt den som slogs mot kärnkraft.

Gått i mål i Vålådalen tydligen. Kom et sms som berättade att nu hade vandringen avslutats. Med bastu och middag. Kan vara skönt med en varm dusch efter självvalda strapatser. Lär därmed återvända måndag någon gång.

Inte gått i mål ännu. Det innersta gänget som drog ned till heta Italien och skulle uppleva hettan i Toscana. Kanske kommer någon rapport därifrån också. När de väl kan slita sig loss. Det helt rätta stället åka på när den svenska sommaren ersatts av utförsbacken mot en ny vinter. Kanske Facebook kan ge detaljerna. De officiella i alla fall.

Tuff norsk film innan sängen drar ned kroppen mellan lakanen. Måndag väntar med speciellt eftermiddagsmöte. Där finns säkert tydliga åsikter om hur stor del som allmännyttan kan äga av det totalt utbudet av lägenheter. Som att inte slå in smashen när bollen den ligger där för smashläge.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar