torsdag 21 september 2017

Uttalande att lita på?


Måste bättre på min kunskap kring svenska språket. Tydligen skillnad mellan vägledning och styrning. Söker stöd i tolkningen inom uppslag synonymer. Verkar som jag skolkade på svensklektionerna. Tydlighet, eftersöker vad vi vill, vart vi vill. Men det kan ju fixas till även om tiden är kort. Kunde gott tillföras en sammanfattning över några få sidor så kan missivtexten vara som den är. Mer övergripande, allmän. Har i vart fall skickat med mina synpunkter så får de hanteras – eller inte. Och kanske heller inte anledning lägga sig i ett tjänstemannadokument.

Gott hamna i det lilla öppna gänget. Som vågar ge till varandra. Intressant ta del av värdedokumentet. Det som håller samman och skapar laganda. Ingen copyright så det går ju ”knycka” för andra ändamål också. Dessutom var de begränsade timmarna tillfälle prata samhällsutmaningar på ett konstruktivt sätt. Prestigelöst och utan anklagande anrop.  

Stolthet. Enkelt känna när man räknar in namn som finns i det egna laget. Mia är definitivt inte något undantag, tvärtemot. Svårt ämne hantera. Men en bit på vägen kom vi under den där 1,5 timmen.

Inget nytt gäng ännu. I kyrkans tjänst. Blir väl i slutet av året. Gott med ekonomi – än så länge. Stora mängder kronor pulserar ut i underhåll. Tror alla skulle tjäna på att ställa kritiskt granskande frågor. Det gör alla bättre. Och naturligtvis betydligt mera samtal om innehåll. För att ställa oss den självklara frågan; För vilka är vi till? Borde ställas mer frekvent.

Intressant morgonläsning. Klart jag litar på högt uppsatta förtroendevalda. Trots att det är för mig så överraskande. Att det finns så många sjuksköterskor som finns för anställning och som det nu bara är att anställa med tillfälliga regeringspengar. För mig detsamma som att trolla med knäna. Minst

50 år. Jubileum för Gavlerinken. Och första hemma matchen. Men inget riktigt lyft. Faktiskt något avslaget. Kändes som det fattades något. Avsomnad coachning. Inte kompetens nog för att kräma ur kompetensen ur materialet. Sista perioden tappade hemmalaget det allra mesta. Märktes inte minst i skottstatistiken. Dessutom fattades fyra goda spelare i bortalaget. Som ändå tog hem en trepoängare och en segermarginal med 4 mot 2. Kanske, kanske nye AIK tränaren har rätt ändå. Bristen på modernt ledarskap. Och så det mest jobbiga. Saknar topparna på keepersidan. Inte överraskad om 40 årige Honken Holmkvist måste in för att täta upp mellan stolparna.   

DN/Ipsos väljarbarometer för september

Frågan: "Om det var riksdagsval i dag, vilket parti skulle du rösta på då?"
2 043 intervjuer mellan 7 och 18 september.

Siffror i procent, jämfört med förra mätningen.

S 29 (29)

V 7 (8)

MP 4 (5)

Fi 3 (2)

SD 18 (19)

M 16 (17)

C 13 (11)

L 6 (6)

KD 3 (3)

Övriga 1 (1)

Kryddat med;

Centerledaren Annie Lööf anser att det behövs mer blocköverskridande samarbeten den kommande mandatperioden. C och L är emot att regera med stöd av SD. Tydligt - och ingen sådan väg att vandra!

 

Profil. Kändisskapet för Schulz att bära. Knappast. Men snart är det val i Tyskland. Och då skall Herrn Schulz utmana Angela Merkel. Skulle vara en stor skräll om han kunde välta Merkel bort från landets ordförandeklubba.

Andra mer hetsiga val som kanske är under uppsegling. Kataloniens frigörelse från Spanien. Kurdernas försök att frigöra sig från Irak. Här kan det brinna till. Med eller utan Solstickan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar