fredag 1 september 2017

Fly me to the moon



Optimism och framtidstro. Dessutom visa det i verkligheten. Känns gott i vår gemensamma arbetsmarknadsregion se vilka avancerade planer som finns för en helt ny stadsdel på Näringen. Med plats för 6.000 nya lägenheter! Just den här offensiva och beslutsamma satsning som visar på skillnad mellan vinnare och förlorare.


Fick själv tillfälle vara med på ett seminarium kring bostadsbyggande. Tydliggjorde att det här inte i första hand är en fråga för de kommunala bostadsbolagen. Det avgörande är vilka initiativ som kommunledningarna står för. Personligt och tydligt engagemang, korta beslutsled – oftast det helt avgörande.  


Resandet, infrastrukturen är avgörande i många etableringar. De viktigaste noderna är kommunernas resecentra. Här finns alltid det största intresset för bostadsbyggandet. Det som i praktiken gör skillnaderna.  


Från så många förluster till topp positionen. En mycket lång resa för Kristersson. Som nu seglar upp som moderaternas nye toppnamn. Enkelt kolla i historieboken hur förlustraden staplats högre och högre. Lyssnade in intervjun på kvällsnyheterna. Blev en hel del krumbuktande när den självklara frågan kom kring tänkt samarbete med SD. Men det klarnas väl alltefter. Han sågade också den s k decemberöverenskommelsen vid fotknölarna. Också det en iakttagelse. Karismatisk? Och så då hans karriär som den presenterades på Ekot……. Men det har de nu tvingats ta bort. Trots att det inte alls var några sakfel i historiebeskrivningen.


Vem jagar vem. Ikväll blev det tydligt att det är Sandvikens AIK som ligger närmast i jakten på blå/gult. Som symboliseras av innegänget Årsunda IF. 15 poäng kvar at fightas om, 5 poängs försprång. Nu är det upp till bevis. Spänningen ökar – mycket tydligt.


Redan igång. Nu under serien som benämns CHL. Och kvällens resultat med tydlig vinst borta vs IFK Helsingfors. Imponerande. Naturligtvis handlar det om Brynäs Hockey. Nu ute på Europaturné. Imponerande så här långt. Men säsongen är ju i sin linda.  


Inside. Eller hur saker utrycks. Oerhört stor framgång i specifikt infrastrukturellt arbete. När saker och ting hanteras av professionella händer – då händer det helt avgörande. Miltals från att förvalta.


Livet är en fest. För många också en vanlig fredagsafton. Som att gå in i en bubbla. Stänga in sig i sin egen prioritering. Som en start på en ytterst viktig och avgörande resa. Det som lösgör det inre från alla andra tänkbara plikter.   


Lavinen rullar vidare. Föga överraskande innehåller den nu också ministern Ann Linde. Transportstyrelsen kör vidare på sina slingrande stigar. Som leder någonstans på det personliga planet. En följetong där handbromsen ännu ej är åtdragen.  


En förunderlig dag. Kräver bevis – annars handlar det om förtal. Men i annan roll sprids det ju friskt från samma mun. Vore ibland välgörande med en spegel. Annars känns det mest som skrammel från något likartat tomma tunnor.


Möjligen är tunnor något som kunde behövts i Texas. För att där hålla sig flytande på. Vattennivån ständigt stigande och med den också dödssiffrorna. Verkligt och så omöjligt värja sig emot.


Natten har tusen ögon men jag låter ändå ögonlocken sluta sig samman. Blir ju ny dag i morgon också. Med det fina och förtroendevärda uppdraget att låta de tu bli ett och segla ut tillsammans på livets resa. Symboliskt nyttjar jag havet som seglats för detta. Men uppenbart kan det också handla om de tu på planet till sydliga resmål.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar