tisdag 26 september 2017

Livets sköra tråd


Det är onekligen skört. Något att utgå från och leva efter. Livet. På sitt sätt så kan det bli än skörare allt efter att åldersringarna ökar i antal. Egentligen går det aldrig att ha beredskap. Det som finns, funnits är det så lätt ta för givet. Tills det inte är så längre. Med ålderns rätt så kan förändringar ske åt et håll ena stunden och sedan utvecklas något annat. Hur det är med ens egen mamma berör speciellt. Känns. Men ändå lite bättre nu.

Inte bättre. Utan allt sämre. Nu när SD profiler kliver fram och försöker fördöma den kvinnliga riksdagsledamoten som anmäler en partikollega för sexuella övergrepp. Naturligtvis en händelse som är svår slå i bevis, eller svår försvara sig emot. Ändå en mycket allvarlig händelse som inte kan avfärdas så ensidigt och enkelt som etablissemanget i det s k partiet försöker göra. Försöker misskreditera kvinnan ut och in. Bedrövligt. Ödmjukhet är inget som kännetecknar den grupperingen.

I Saudiarabien påstås att kvinnor nu tillåts köra bilar. Vilken helt speciell utveckling. Går inte lika fort med kvinnofrågor i alla konstellationer/partier.  

Antisemitisk. Också svårt försvara sig emot. Ibland är det sant – ibland inte. Margot Wallström har hamnat väldigt långt ut i förskingringen. Avsiktligt eller inte. Men inte speciellt diplomatiskt.

Tydlighet. Charley intervjuas och berättar att Årsunda IF har en mycket tydlig ambition att etablera sig i division tre. Bra, spänna bågen på ett rimligt sätt. Tydliggöra att det verkligen inte handlar om mission impossible. Spännande veckor väntar, hur laget rustas, hur rollerna besätts.

Gäller definitivt inte mig. Att äta för litet och träna för mycket. Helt omvänt, tränar för litet och äter för mycket. För mycket av allt, främst av det goda, det söta, det kaloririka.

Inte mycket att diskutera. Gäller alltid bli bättre, speciellt inom områden som når stor publicitet. Idag kom den igen. Svenskt Näringslivs ranking över kommunerna kopplat till Företagsklimat. Ingen munter läsning. Inte för Gävleborgskommunerna. Bästa kommun, Hofors, först på 116 plats. Och längst bak Söderhamn, strax bakom dem Bollnäs. Men inte så mycket bättre för de två stora gästrikekommunerna. It´s a long way to go. Finns antal recept att ta, metoder att nyttja. Hofors har en, Rättvik en annan. Det allra viktigaste, ta det här på allvar. Tillgänglighet, tydlighet, näringslivs ledarskap, närvarande, alltid ha individ och företag i centrum. Klart vi kommer att vandra uppåt, inställningen är given.

Aftonbladets och Inizios opinionsundersökning. Säkerställd? Kanske inte men omtumlande, onekligen. För några partier mycket skakigt. Men ändå aldrig ta skinnet från björnen innan den är skjuten. Men ändå!

Hetsigt när det vankas frihet. Och när kampen bemöts med hot. Någonstans kommer naturligtvis omröstningen i Kurdistan ta oss alla. Erdogans hotfulla uttalanden snarare stärker det rent nationalistiska hos utbrytaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar