fredag 29 september 2017

Lika långt tillbaka


Vi står upp. I oss möter extremismen, rasismen och främlingsfientligheten en motståndsrörelse som inte viker ner sig. Som aldrig någonsin ger upp. Tänk om flera partiledare var lika tydliga! Idag finns det knappast någon enda i vårt land som inte inser vem avsändaren är. Klart jag själv är ytterst intresserad av vilka rapporter som kan komma fram från stämman i Malmö. Hur våra ombud återrapporterar i rörelsen. Med inlägg, nyanser, egna åsikter. Hur en folkrörelse agerar.

Klart jag tappat tron. På begreppet Sola i Karlstad. Även idag grått. Så begreppet är väl en marknadsföring av något som mer är en hägring. Eller att vädret förändrats efter Sven Erik Magnussons livsvärv.

Mycken vakenhet. Tankarna virvlade iväg. Minnen som virvlade runt och som hade så svårt fatta att saker och ting förändras. Oundvikligt. Fanns där natten igenom. Ingen tvekan, när vi slutade skulle ratten vridas in hela vägen till Gävle sjukhus. Trött, väldigt mycket trött. Men tydlig och samtalet på mobilen till Nils-Olov var väldigt tydligt. Kombinerat med rörlighet i fötter och armar – så borde vara något annat.   

Kunskapsfylld genomgång, utifrån olika infrastrukturobjekt. Alltid lärorikt samtidigt som frågebanken ständigt fylls på. Argument och lobbying. Alltid strategiskt arbete som måste till. Fortsättningen med temadagarna mellan Intresseföreningen Bergslaget och Mälardalsrådet – ett stort steg framåt. För positionering, för att få än mer stöd i våra ambitioner.

”Infört en ny och dyrare ersättningsmodell till bussbolaget…”. När det väl endast är att förklara att kommunen varit subventionerad i sitt avtal gällande extraköpta bussresor för sin egen pensionärsgrupp. Ett regionalt organ kan näppeligen subventionera en kommun genom att de andra ska betala för det. Finns knappast anledning krumbukta i förklaringarna.  

Kul, glädjande. Så himla positivt besked från Carl-Henrik. När livet är som bäst. Önskar naturligtvis lycka till. Har haft tidigare vittnesmål hur det känns. Tummar är till för att hållas. Liksom att glädjas för stunden.

Sammanhållningsdag, går det kalla den. För att hålla samman kommunalt och regionalt ansvar. På Gavlehov. Nyttigt att stärka såväl förståelse som samarbete. Och påminna oss vilka vi är till för. Tyvärr inte alltid självklart. Nästa evenemang där jag till och med har biljett; Ernman tillsammans med de allra bästa körerna.

Dragit igång – den där försäsongscupen för Sveriges bästa bandylag. Och rena utklassningssegrarna för Sandvikens AIK och Västerås SK. Stor anledning tippa att giganterna möts i SM finalen i vår, på klassisk arena – Studenternas. Ingen tvekan – och definitivt ingen tvekan vilket lag som drar längsta strået i Uppsala.

Upptrappningen fortsätter. Det här med nazidemonstrationen i Göteborg.  Kommer möta en massiv mur av motdemonstranter. Hur sjuttsingen polisen ska kunna hindra mot rejäla sammanstötningar är en gåta. Minst 10.000 personer kommer möta upp som aktiv mur mot nazismen. Men i den stora uppstötningarna kommer ingå ett antal ligister med målet att fightas, och gärna också bli misshandlad själv. Njutningen av våld torde vara ett sjukt stadie.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar