söndag 17 september 2017

Att tävla


Bara erkänna. Känns på sitt sätt som en tävling. För på sätt och vis är det ju så en valdag. Och just idag, val till kyrkans tre olika organ. Och tävling, något som man vill göra en bra insats i – gärna vinna. Och speciellt i sådana här sammanhang, vinna förtroende. Eller se om samhället har spruckit sönder i ytterligheter. För då blir man lätt förlorare när strategin är brobyggarens.

Dagens upplevelse. Det var att så många hittade till vår egen vallokal på Sockenstugan. Anledningen kommer väl visa sig. Vilken färg man vill ha på skjortkragarna. Finns sedan gammalt grönt, rött och blått att välja mellan. Brunt har liksom aldrig hittat hit.

Det där med kaffe i Sockenstugan. Mitt biträde blev väldigt rumphugget. Var så mycket annat stå i under dagen. Istället fick Anna-Greta köra alla de där timmarna. I ¨skarpt läge¨ hela sex timmar – plus all tid före och efter. Full dag med andra ord.

Fint hunnit med att skjuta in bössan till jakten. Satt mycket bra samlat. Fast enormt stor skillnad med löpande djur, variation i terrängen och hög puls. Bra konstatera at säkringsknappen hakade upp sig och vad anledningen till detta var. Mycket, alltför mycket fett som var gammalt. Emil lovade fixa den helt ren. Då vet jag att slutstycket blir ordentligt vårdat.

Söndag med varm upplevelse. Träffas vid Carl-Henrik och Elins stuga för en eftermiddagsfika, tillika födelsedagsfika. Lugnt och härligt i västlig riktning. I en stuga som skulle göra sig väl efter Storsjöns strand. Skulle vara många som skulle uppskatta det. För utflykt, för övernattning, för närhet till naturen.

Fungerade wähl. Det här med mamma lördag som söndag. Inga problem och tror också att närheten betyder mycket för henne. Att inte känna sig i vägen utan vara del av.

Nu är han i Sverige. Personen som utformat träningsprogrammet och även gett det sitt namn. Tabata. Högfrekvensträning som anses som mycket bättre än en timmes hög cykelbelastning. Träning som jag är i stort behov utav. Får lita på att vår egen Mr Tabata, Patrik, fixar till vinterträningar också – och gör dem på kvällarna som jag själv har möjlighet till. I allra högsta utsträckning.    

På sin spets. Det här med demonstrationsrättigheter. Ingen ansökan om rätt att demonstrera. Tydligen fungerade det utan tillstånd. När nazister demonstrerade i Göteborg fungerade det ypperligt göra det utan tillstånd. Så tydligt, behövs inga tillstånd längre. Nu gäller det att polisen håller sin linje.     

Eld och vrede. Trumps ord kring situationen med Nordkorea. Kan tänka sig utrota landet enligt hans nära medarbetare. Inte alls diplomatins mästare. Väl sin egen magkatarrs störste företrädare. Unket innehåll från likaledes personlighet. Dra igång krig tillhör despoters verksamhetsområde. Förhindras krig och arbeta för fred – då fordras det helt annat, till och med intelligens.    

Väderlek. Det där som bara kommer över oss. Och återigen, väldigt mycket tuffare i södra Sverige. Och i resterande del av Skåne – Danmark översvämmat. Bilderna från Köpenhamn visar hur intensivt det kan vara med det som piskar ned till översvämningar. Kompletterat med åska så känns det som ett inferno.  

I brist på matcher för Årsunda, Gefle IF och Brynäs så går det ypperligt med Östersund fotbollslag. 5-0 vinst i Uppsala mot Sirius visar på klass. Liksom Stisses skrivförmåga. ”S.t Bernhard, Gästriklands ende helgonförklarade fotbollsspelare, förde i fredags sitt Årsunda IF till serieseger i division fyra”. Ett steg närmare Europa League.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar