måndag 25 september 2017

Ensidig föda med bara fiskerätter


"Vad betyder tre raka torsk – i med och i motgång, Brynäs IF ". Enkelt twittra om, speciellt om man är skådespelare och heter Rolf Lassgård. Samtidigt måste laget snart upp till bevis. Visa resultat. Matchen på torsdag är oerhört viktig när Djurgår´n står på andra sidan. Upp till bevis gäller naturligtvis för hela laget men just nu också definitivt för ledningen. Går inte dela ut sömnpiller i båset så frekvent. Det tuffa är just att resultat är en färskvara. Tre torsk har därmed betydelse. Och får inte vara grunden i att lägga upp till en vana.

Visa goda exempel. Finns alltid anledning ta till sig, fundera på. Inom folkhälsoområdet har sedan länge redovisats hur lyckat det varit i Hudiksvall med det man kallar ”vandrande skolbuss”. Presenterats i mängder av olika sammanhang men definitivt inom olika folkhälsokonstellationer. Men det goda exemplet har inte alltid spillt ut till oss i kommunerna. Glädjande att exemplet nu hamnat vid en skola i Gävle. Men borde gå att förädla betydligt vidare. Frågan är hur de här möjligheterna presenteras då det måste utgå från lokala initiativ. Samtidigt är det mycket tydligt att ansvaret för implementeringar och motivation ligger mycket tungt på folkhälsokonstellationerna. Om de saknas så faller mycket platt.

Hållbarhetsfrågorna. Kom också upp på agendan idag. Vilken riktning vi har och hur stegen tas. Ganska ofta så sker en tolkning som alltför ofta pekar åt olika håll. Det kan inte alltid vara fel att göra en omvärldsanalys!

Grännäs Trähus. Stort välkommen när man nu slår ned bopålarna i vårt län och i vår grannkommun. Ett steg i riktning att även vi ska inse att framtiden handlar mycket om att ta hänsyn till såväl koldioxidutsläpp som till inomhusklimatet. Och som det län som är mest skogsrikt så är det ännu mer naturligt.

Trycka upp en kvinna mot väggen. Låsa henne och låta den fria handen greppa under midjan och trycka in ett finger. Knappast accepterat någonstans. Fast tydligen i Sverige Demokraternas världsuppfattning. Konsekvenserna blir fullt naturligt att deras egna kollega, som utsatts för övergreppet, lämnar tillhörigheten till den konstellationen. I alla andra organisationer måste man ärligt ta avstånd från händelser som borde anmälas.

Någon ordning måste det vara i en demokrati också. Rättigheten att demonstrera men också att söka tillstånd och följa den färdväg som accepteras. När en konstellation får tillstånd men fullständigt skiter i det utan sätter iväg åt andra håll så måste det ageras från myndighets sida. När så inte sker, som i Göteborg, med motiv att då kunde det bli oro i leden – då är man snett ute. Får inte finnas andra regler för brunskjortor än för andra organisationer. Det borde också en polischef inse. Välgörande att i varje fall en partiledare ryter till för att införa sans och förnuft. Naturligtvis en stor eloge till Annie Lööf som vågar uttala sig, oaktat vilka hotfulla organisationerna än må vara.   

Vilken smällkaramell. Malmö dunkar på Ingvar Carlssons favoritgäng med 6-0. Och det sammanplockade laget från Eskilstuna motar bort Kamraterna från Göteborg med en 1-0 vinst. Skapar onekligen spänning i tabellbotten och för Kålle å Adas gäng skakighet som säkert också sprider sig i Feskekörka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar