torsdag 14 september 2017

Realism


Välja sina krig. Eller välja rätt verktyg vid rätt tillfälle. Klart många fler borde tänka till innan man tar det yttersta verktyget. Det om misstroendeförklaring. Har debatterats tillräckligt länge. Och antal personer har fått tacka för sig. Inte ens svenska folket rubbas i det som kallas opinionsmätningar. Och det blir lätt ett teaterspel: Som kan dra löjets skimmer över sig. Men har ändå tydligt visat att det finns en ny form av allians i svensk politik, KdSDM. Något svårt uttala. Och även svårt ta till sig. Kommer väl visa sig om det är rätt valt valverktyg.


Rullade på bra. Mil efter mil och strax var jag i Västerås. Antal samtal som trängde på men det gjorde ju tiden i bilen kortare, upplevelsemässigt. Mycket tydlig och lärorik träff. Förståelse för ekonomisk utveckling och hur en slipsten ska dras. Oerhört tacksam tillhöra en konstellation som bygger på förtroende och sakliga inlägg.


Upphandling, klart jag kommer följa upp om det finns minsta misstanke om oklarheter eller än mer en form av falskspel. Kanske okunnighet blott. Tar allt på allvar och ser varje fråga för sig som utmanande – och därmed lärorik. Utgår aldrig från at det finns ugglor begravda, mer än at det bygger upp kunskapsbasen. Lite högre varje gång.


Allting går att köpa. Men vissa handlingar måste man också kunna stå upp för. SVT chef som avser köpa sex av 15-åring ska givetvis avskiljas från sitt arbete och även drivas inför vad som kan följas från en anmälan. Ibland behövs en aktiv tidning för at sanningen ska fram. TV chefen ramlade med en duns i fällan som gillrades av tidningen Expressen. Finns inget förbarmande för dylik person, chef eller inte.


Promenad som ställdes in. Såg fram mot upp och ned till mamma. Men då kom det där regnet. Så kraftfullt. Fick ta bilen istället. Fick styra på ratten vid några tillfällen. Blev dagens motion. Men hade ju en ambition i varje fall. Ersatte uppe hos henne med att elda, städa, torka av, duscha, tvätta hår – och lite annat smått och gott. Timmarna förflöt i varje fall. Överlåter dock det där med att sätta upp håret till senare besök.      


Följde upp kontakten mellan kanadensiska resebyrån och Stockholms/Svenska Ishockeyförbundet. Så bra det kan bli – när man träffar rätt och hittar personer som besjälas av viljan att bidra, till att bygga broar.

Och så var det dags för nomineringar då. Brev att sätta upp i prioriterad ordning till såväl riksdag som region. Nomineringskommittén hade kommit fram med ett stort kartotek intresserade personer. Som alla vill vara med och göra skillnad, bidra till utveckling i positiv riktning. Den här omröstningen blir rådgivande när kommittén sedermera ska sätta upp en prioriterad lista. Klart det anas – eller är synligt redan – hur tankarna snurrar fram från deras sida. Kanske det kallas transparens.

Inne i valet redan. Det där som berör kyrkan. Funnits möjlighet med förtidsröstning. På söndag är det den officiella dagen. Kristendom i modern tappning mot extremism. Det senare med sina enkla budskap. Som kanske inte alla orkar syna. Förra gången var det endast 12,5% som röstade. Så onekligen blir varje röst viktig. Det extremistiska budskapet har inte alls något att göra med det kristna budskapet.   

Förr skulle man ta en Läkerol om man hade ont i halsen. Nu är det istället antal byggföretag som delar upp Läkeroltomten i Gävle. Offensivt spelande och ett stort byggande. 800 lägenheter per år och en speciell balans i ägandet mellan privata företag och allmännyttan. Klargörs också i bostadsförsörjningsprogrammet. Det här med byggande går inte av sig själv utan drivs fram i förtroende från högsta ledningsnivå. Så himla uppenbart och bekräftat från många parter. Klart vi vill bli vinnare och kliva in i den offensiva forecheckingen.

Väntar på att få bli uppdaterad. Massor med frågor som står på lut – väntande. Klart jag inte kan göra något åt flygförseningar. Ändå svårt förstå hur en flight inom Europa ska kunna närma sig ett dygn. Något måste ha gått käpprätt fel. Fast samtalet kanske kommer någon gång, i alla fall. Allt handlar ju om prioriteringar.

Tillägnar kvällen Östersunds fotbollslag. Imponerad att det här har kunnat skaps i Jämtland. Stora avstånd, 127.000 invånare i det jättelika området. Avstånd som vardagsupplevelse. Knappast inflyttning. Men tydligen god jordmån för trolleri. Pettersson Berger, släng dig i väggen. Idag är det andra konstnärer som verkar. Graham Potter, nutidens Joe Labero – med råge.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar