måndag 4 september 2017

Grymt med gym


Bara att gratulera. Lyfta på kepsen och tydligt önska lycka till. Gävle kommun framme i finalen tillsammans med fem andra kommuner om att bli Sveriges bästa laddinfrastruktur-kommun. Tydligt politiskt beslut som sedan följts upp med tydlighet i ansvaret. Finns anledning för många att följa upp hur ett resultat kan bli lyckat.


Ansvar. Däri ligger mycket, och blandat naturligtvis. Ta i hand och hålla budgeten. Ibland uppstår naturligtvis saker och ting som innebär att det helt enkelt inte går. Men fattat beslut måste man faktiskt förhålla sig till. Borde i varje fall. Eller än starkare ord.

Växer mycket tydligt i omfattning. Problemen med vägglöss är et aktuellt problem i flera kommuner. Gävle och Göteborg är enbart några exempel. Så osannolikt, och så helt fel. Det är faktiskt 2017 nu.

Så givande ett samtal kan utveckla sig. Idag kring rörelse, gym, integration, arbetslivssatsning. Några timmar och kom så väldigt långt. Så långt man komma i förtroendefulla samtal med personer som vill utveckla. Långt bortom att sitta formellt runt bord utifrån mötespunkter.   

Annan aspekt. Skulle det här brisera med Nord Korea så får det effekt på världens ekonomi. Och på den enskildes möjligheter inkluderande förvaltning av fonder, aktier etcetera. Utifrån att allt hör ihop – på något sätt.

Råskinn – det lär de behöva. Känd för det spelsättet och vill premiera det vidare. Djurgården Hockey värvning av en värsting från Canada. Ska väl på något sätt visa-vägen! Och mjölkar ut de sista kronorna i sin hockeykarriär, 36 år gammal.  

Mångfald, något det fordras kurage att stå för. Starkt Anders – kliva fram utifrån en sådan macho organisation. Ge ett ansikte för mångfald och tolerans. För öppenhet och förståelse. För olikheter som berikar varandra. Svenska Hockeyförbundet – och 12 dagar till Elitseriestart.

Carl Gabriel Walther. Populärt namn, åtminstone idag då det tecknas ned för namnsättning på en nyfödd liten prins. Får väl se om flera följer efter, eller om det bara blir en enda Gabriel.

Stora tack till de som avsatte kvällen. Behövs den här öppenheten för att formulera ett gemensamt budskap. Vi kom inte helt i mål men vi fick antal inspel som vi nu kan förädla. Att jag får göra det i Mias sällskap gör det hela än mer utmanande. Blir säkert lärorikt för mig - också.  

Kommunala ekonomin något helt annat nu än i fjol. Klagades då men var på sitt sätt lite bloddopade av statliga medel kring flyktingansvaret. Antal kommuner som idag brottas med stora ekonomiska underskott. Att tvingas gå in i ”stabsläge” tyder på enorma problem. Undrar hur de klarar upp en dylik situation.

Oförklarligt. Stolta fotbollsnationen Frankrike med slutresultat 0-0 vs Luxemburg. Omöjligt egentligen – men numera en sanning. Som att Årsunda skulle få smisk av något annat division fyra lag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar